05 iulie 2012

Top 10 cele mai bune voci feminine din muzica usoara romaneasca

In peisajul muzical romanesc exista interprete care pot fi incadrate in categoriile grea, mijlocie sau musca/plastic. In postarea de fata ma voi referi numai la categoria grea.
Cu totii stim cam despre cine-i vorba la categoria musca (sau plastic) :) - paiatele de doi lei, lipsite de orice talent muzical, paiate care incearca prin orice metode (bani, chiloti, interventii ...) sa penetreze in lumea muzicala.

De-a lungul timpului Romania a avut parte de voci feminine de calibru, voci care n-au fost intotdeauna promovate indeajuns. Uneori compozitia sau textul nu au fost pe masura vocii, alteori s-a gresit la alegerea impresarului sau a casei de discuri iar in anumite cazuri a fost vorba doar de destin. Fapt este ca, de multe ori, acele cateva voci feminine de calibru romanesti nu s-au putut manifesta atat cat ar fi trebuit. Cu toate acestea cateva voci feminine au reusit sa se impuna in muzica romaneasca, sa produca incantare, emotie, pasiune, sa transmita ceva ascultatorului. Voce de top inseamna totodata profesionalism, sensibilitate si talent.

Mai jos am postat cateva clipuri in care evolueaza cateva interprete pe care le consider ca fiind valori ale muzicii usoare din Ro.

 Monica Anghel - Spune-mi  

Malina Olinescu - Mi-e dor de tine  

Aura Urziceanu - Vreau sa vii in viata mea  

Madalina Manole - Vreau sa te uit  

Laura Stoica - Un Actor Grabit  

Mihaela Runceanu-Fericirea are chipul tau

Doua interprete complete provenite din partea mai nordica a continentului.

Marina Voica - Si afara ploua, ploua  

Anastasia Lazariuc - Cat te-am iubit

Alte doua voci din generatia mai tanara.

Andra - Dragostea ramane  

Paula Seling - Timpul

Cam asta ar fi topul vocilor feminine de calibru din muzica romaneasca (usoara/disco/pop), voci care ar trebui sa constituie repere pentru multe cantarete care incearca sa patrunda in lumea muzicala. Este posibil sa mai fi omis vreo voce  - daca aveti si alte preferinte adaugati-le intr-un comentariu.

Niciun comentariu:Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)