27 septembrie 2012

Politist texan trage 41 de gloante intr-un suspect

In politiile (si in alte structuri de forta) din lume reusesc sa intre, din pacate, si multi dezaxati, multi bolnavi psihic. Uneori nebunia acestora iese la iveala si apar tragediile pe care le putem privi, ingroziti, la stiri.

Un caz care socheaza este cel petrecut recent in Texas. Michael Vincent Allen este urmarit de politie o jumatate de ora, timp in care acesta ruleaza cu viteza. Cand, in sfarsit, urmarirea se termina, ce credeti ca face politistul Patrick Tuter? Il incatuseaza, il impusca in picior sau altceva de genu'? Nu. Trage nici mai mult nici mai putin de 41 de gloante (de foc) inspre Michael Vincent Allen (neinarmat). 41 de gloante. Cred ca este clara intentia de a ucide a politistului, nu?
Michael Vincent Allen, in varsta de numai 25 de ani, avea o fetita de patru ani.

Incidentul a fost filmat/fotografiat de un martor: Mitchell Wallace. Politistii i-au confiscat telefonul si au sters (ilegal) materialul filmat, incercand sa ascunda probele.

Nu cred ca pistolarul va pati cine stie ce. Tot din clipurile video postate pe youtube poti trage concluzia ca politistii americani folosesc foarte frecvent armele din dotare. Sunt foarte multe situatii in care politisti care produc abuzuri sunt protejati chiar de superiorii lor.

Declaratia sefului lui Tuter:
"Puteam sa stam linistiti si sa incercam sa ne ascundem, dar nu - vom face o ancheta completa, o ancheta amanuntita."

Ce declaratie linistitoare ...

Una din scuzele invocate de politistii-pistolari atunci cand impusca diversi cetateni este ca s-au temut pentru viata lor. Scuza pare sa functioneze asa ca o folosesc frecvent.

Este binecunoscut faptul ca in SUA politia este foarte agresiva. Uitandu-ma la clipurile de pe Youtube am impresia ca in SUA politisti au un statut special fata de cetatenii americani. De multe ori am ramas socat de imaginile pe care le-am vazut, vizavi de relatia politist-cetatean.


Mai multe despre brutalitatea politiei americane puteti urmari pe acest canal youtube.

Niciun comentariu:Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)