23 septembrie 2012

Toyota GT 86 - Test (video)

Legatura mea cu zona auto sport este foarte veche.
In trecut mi-au trecut prin mana cateva masini sport, cea mai spectaculoasa fiind un Ford Mustang '69.

Astazi am facut un drive-test cu o Toyota GT 86, o masina cu veleitati sportive. Toyota GT 86 nu intra in categoria grea a automobilelor sport (Ferrari, Lamborghini, Porsche ...) insa este rapida iar zgomotul motorului iti aminteste imediat ca te afli intr-o masina sport. Toyota GT 86 poate fi condusa in doua moduri: normal si sport (exista un buton pentru schimbarea modurilor de condus) - in clip nu am folosit modul sport.
Masina raspunde prompt la apasarea pedalei de acceleratie - in clip se poate observa doar o parte din ce poate masina - nu am vrut sa fortez foarte tare deoarece zona aleasa pentru drive-test era aglomerata si plina de gropi.
Masina este rigida, solida, o masina creata pentru viteza.

In spate exista doua locuri insa foarte stramte, la fel ca la majoritatea masinilor sport.
Motorul este un Subaru de 2 L/200 CP (boxer), consumul de combustibil fiind rezonabil (~7l/100 km).

Interiorul este foarte reusit, totul (bord, scaune, ceasuri, volan, pedale aluminiu, fete usi) fiind creat pentru zona sport. Micul schimbator de viteza raspunde instant la comenzi.

Designul este reusit - o alura agresiva insa, totodata, si eleganta. Nu m-ar mira ca Toyota GT 86 sa apara in noile serii de jocuri video racing.
Cele doua tobe care ies de sub bara din spate atentioneaza pe oricine ca are de-a face cu o "sportiva".In incheiere as adauga ca pentru a gusta din plin placerea condusul unei asemenea masini ai nevoie de spatii mai largi si sosele bune - o autostrada ar fi fost perfecta.

Pretul acestui automobil este in jur de 32.000 euro.

Niciun comentariu:Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)