Treceți la conținutul principal

Colonizarea Romaniei - distrugerea industriei romanesti (video)

Imi amintesc de o emisiune economica pe care am urmarit-o undeva prin primavara. Respectiva emisiune a fost una dintre cele mai bune pe care le-am urmarit anul acesta.
Invitati in platou: Dinu C Giurescu, Ilie Serbanescu, Dumitru Costin si Mircea Tudor (juriu emisiune Arena Leilor).

Mai jos am postat cateva opinii ale invitatilor.

Mircea Tudor vorbind despre IMM-uri:
"Exista un potential economic urias care stagneaza si care lupta undeva in transeele economiei reprezentat de intreprinderi mici, mijlocii, de initiative private uneori invizibile ... exista foarte multi factori economici care ar putea sa genereze performanta, ar putea sa genereze venit in bugetul de stat, ar putea sa genereze locuri de munca."
Dinu C Giurescu completeaza foarte bine:
"Ce-am auzit acum confirma IMM-urile nu au viata la noi pentru ca IMM-urile nu toarna bani in pusculita celor care vor sa-si umple buzunarele."
Corect - IMM-urile n-au fost prea interesante niciodata pentru cei care au condus sistemul. Din pacate, in toti anii astia IMM-urile au fost doar suprataxate, nu si sprijinite. Consider ca sectorul IMM este singurul sector prin care poate fi creata o economie solida, eficienta, durabila. S-a ridicat Romania prin investitiile corporatiilor? Nu se prea vede, ba dimpotriva, suntem praf.

Ilie Serbanescu:
"Uniunea europeana este numita de foarte multi europeni Uniunea Sovietica Europeana. Comisarii europeni sunt foarte des asemuiti cu comisarii sovietici."
Ca intotdeauna, Ilie Serbanescu le spune direct, fara menajamente.

Dumitru Costin:
"Un sfert din angajatii romani au salariul minim pe economie adica subdezvoltare economica."
Partea I Partea a II-a

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Incalzirea globala - inselatorie de proportii globale (video)

Stiati ca iernile grele, zapada inalta de un metru, gerul care-ti taie respiratia sunt cauzate de incalzirea vremii??? Ce? Nu e logic? Stiu!

Film crestin - Imparatul David (subtitrat)

In preajma Craciunului, un film crestin, subtitrat in romana. Vizionare placuta.

Yepi - site jocuri online

Jocurile in browser reprezinta unul dintre motivele principale pentru care utilizatorii intra online.

Perioada interbelica, perioada de aur a Romaniei

Uitandu-ma peste fotografii din perioada interbelica am realizat ca Romania a fost candva o adevarata tara europeana. Chiar si din fotografii poti sesiza ca exista o diferenta uriasa intre mentalitatea romanului de atunci si ce-l de astazi - diferenta este atat de mare incat cei doi par a nu avea nimic in comun.