Treceți la conținutul principal

Colonizarea Romaniei - distrugerea industriei romanesti (video)

Imi amintesc de o emisiune economica pe care am urmarit-o undeva prin primavara. Respectiva emisiune a fost una dintre cele mai bune pe care le-am urmarit anul acesta.
Invitati in platou: Dinu C Giurescu, Ilie Serbanescu, Dumitru Costin si Mircea Tudor (juriu emisiune Arena Leilor).

Mai jos am postat cateva opinii ale invitatilor.

Mircea Tudor vorbind despre IMM-uri:
"Exista un potential economic urias care stagneaza si care lupta undeva in transeele economiei reprezentat de intreprinderi mici, mijlocii, de initiative private uneori invizibile ... exista foarte multi factori economici care ar putea sa genereze performanta, ar putea sa genereze venit in bugetul de stat, ar putea sa genereze locuri de munca."
Dinu C Giurescu completeaza foarte bine:
"Ce-am auzit acum confirma IMM-urile nu au viata la noi pentru ca IMM-urile nu toarna bani in pusculita celor care vor sa-si umple buzunarele."
Corect - IMM-urile n-au fost prea interesante niciodata pentru cei care au condus sistemul. Din pacate, in toti anii astia IMM-urile au fost doar suprataxate, nu si sprijinite. Consider ca sectorul IMM este singurul sector prin care poate fi creata o economie solida, eficienta, durabila. S-a ridicat Romania prin investitiile corporatiilor? Nu se prea vede, ba dimpotriva, suntem praf.

Ilie Serbanescu:
"Uniunea europeana este numita de foarte multi europeni Uniunea Sovietica Europeana. Comisarii europeni sunt foarte des asemuiti cu comisarii sovietici."
Ca intotdeauna, Ilie Serbanescu le spune direct, fara menajamente.

Dumitru Costin:
"Un sfert din angajatii romani au salariul minim pe economie adica subdezvoltare economica."
Partea I Partea a II-a

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.

Televiziunile din Romania si adevarul despre prigoana crestinilor din Egipt (foto/video)

Ati vazut cumva pe vreun canal tv romanesc prigoana cumplita la care sunt expusi crestinii din Egipt? Ati vazut cumva cum sunt arse bisericile crestine din Egipt si cum sunt omorati crestini nevinovati? Ati vazut vreo stire pe vreun canal tv romanesc din care sa reiasa ca autorii masacrelor din Egipt sunt teroristii din Fratia Musulmana, organizatie sprijinita de Bruxelles si Washington? Nu cred!