01 octombrie 2012

Colonizarea Romaniei - distrugerea industriei romanesti (video)

Imi amintesc de o emisiune economica pe care am urmarit-o undeva prin primavara. Respectiva emisiune a fost una dintre cele mai bune pe care le-am urmarit anul acesta.
Invitati in platou: Dinu C Giurescu, Ilie Serbanescu, Dumitru Costin si Mircea Tudor (juriu emisiune Arena Leilor).

Mai jos am postat cateva opinii ale invitatilor.

Mircea Tudor vorbind despre IMM-uri:
"Exista un potential economic urias care stagneaza si care lupta undeva in transeele economiei reprezentat de intreprinderi mici, mijlocii, de initiative private uneori invizibile ... exista foarte multi factori economici care ar putea sa genereze performanta, ar putea sa genereze venit in bugetul de stat, ar putea sa genereze locuri de munca."
Dinu C Giurescu completeaza foarte bine:
"Ce-am auzit acum confirma IMM-urile nu au viata la noi pentru ca IMM-urile nu toarna bani in pusculita celor care vor sa-si umple buzunarele."
Corect - IMM-urile n-au fost prea interesante niciodata pentru cei care au condus sistemul. Din pacate, in toti anii astia IMM-urile au fost doar suprataxate, nu si sprijinite. Consider ca sectorul IMM este singurul sector prin care poate fi creata o economie solida, eficienta, durabila. S-a ridicat Romania prin investitiile corporatiilor? Nu se prea vede, ba dimpotriva, suntem praf.

Ilie Serbanescu:
"Uniunea europeana este numita de foarte multi europeni Uniunea Sovietica Europeana. Comisarii europeni sunt foarte des asemuiti cu comisarii sovietici."
Ca intotdeauna, Ilie Serbanescu le spune direct, fara menajamente.

Dumitru Costin:
"Un sfert din angajatii romani au salariul minim pe economie adica subdezvoltare economica."
Partea I Partea a II-a

Niciun comentariu:Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)