Treceți la conținutul principal

Kim Dotcom are un nou plan: MEGA

Aflat momentan in Noua Zeelanda, Kim Dotcom (Kim Schmidtz) pune la cale un nou plan.
Acesta pare sa-si fi revenit destul de bine dupa episodul legat de cunoscutul raid american.

Pana la sfarsitul anului Kim Dotcom doreste sa lanseze un nou serviciu de impartit fisiere (file-sharing). Noul serviciu online se va numi simplu MEGA si va permite impartirea fisierelor criptate cu o cheie pe care serviciul MEGA nu o va avea. Numai dezvoltatorii aplicatiei si userii vor putea controla accesul la fisierul criptat.


Intr-un interviu publicat in Wired acesta declara:
"Daca serverele sunt pierdute, daca guvernul intra in centrul de date si incearca sa extraga informatii, daca cineva ataca serverul sau il fura, va fi inutil, nimeni nu va gasi nimic. Orice (fisier) s-ar incarca pe site, va ramane inchis si privat fara cheie."

Pentru mai multa siguranta, serverele serviciului vor fi stocate in doua tari diferite.

Practic, Kim Dotcom se spala pe maini de raspundere in fata celor care l-ar putea acuza ca a impartit ilegal fisiere cu drept de autor. Ideea este foarte buna si poate fi imbunatatita destul de usor.

Tinand cont de faptul ca monitorizarile (online) de tot felul sau inmultit ca ciupercile dupa ploaie, este de asteptat ca in viitor sa apara din ce in ce mai multe servicii online si softuri care vor folosi criptarea pentru stocarea si transferul fisierelor.

Daca lucrurile vor evolua voi reveni cu noutati.

foto

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Data aparitie GTA V pentru PC

Rockstar le-a dat o veste buna fanilor jocului GTA V, anuntand data aparitiei pentru PC.

Hitler - cum se instaureaza o dictatura (video)

Din pacate, in secolul XX, Europa a trecut prin fascism, nazism, comunism, bolsevism. Aceste sisteme totalitare, izvorate din socialism, au creat dictaturi sangeroase. In fruntea acestor sisteme s-a aflat, inevitabil, cate un "tatuc" psihopat care s-a considerat, fireste, un vizionar intelept. Hitler s-a bazat pe o "elita" formata dintr-o adunatura de indivizi malefici, multi dintre acestia avand grave probleme psihice.
Foarte important de retinut este faptul ca toate aceste sisteme dictatoriale au creat genocide invocand "binele comun", "binele comunitatii", "o viata mai buna pentru toti". In cadrul acestor sisteme totalitarebinele individului n-a contat niciodata.

Chemtrails - darele mortii raspandite de avioane (video)

Foarte multi oameni au sesizat reteaua ciudata de dare pe cer, dare foarte lungi, lasate de avioane de mari dimensiuni. Aceste dare lungi care brazdeaza cerul sunt compuse din substante chimice pulverizate de avioane. Darele respective se numesc chemtrails sau, mai nou, darele mortii.

GTA 5 pentru PC?

Sute de mii de gameri asteapta versiunea GTA 5 pentru PC. De ce intarzie atat de mult aceasta versiune si cand va aparea?