19 octombrie 2012

Kim Dotcom are un nou plan: MEGA

Aflat momentan in Noua Zeelanda, Kim Dotcom (Kim Schmidtz) pune la cale un nou plan.
Acesta pare sa-si fi revenit destul de bine dupa episodul legat de cunoscutul raid american.

Pana la sfarsitul anului Kim Dotcom doreste sa lanseze un nou serviciu de impartit fisiere (file-sharing). Noul serviciu online se va numi simplu MEGA si va permite impartirea fisierelor criptate cu o cheie pe care serviciul MEGA nu o va avea. Numai dezvoltatorii aplicatiei si userii vor putea controla accesul la fisierul criptat.


Intr-un interviu publicat in Wired acesta declara:
"Daca serverele sunt pierdute, daca guvernul intra in centrul de date si incearca sa extraga informatii, daca cineva ataca serverul sau il fura, va fi inutil, nimeni nu va gasi nimic. Orice (fisier) s-ar incarca pe site, va ramane inchis si privat fara cheie."

Pentru mai multa siguranta, serverele serviciului vor fi stocate in doua tari diferite.

Practic, Kim Dotcom se spala pe maini de raspundere in fata celor care l-ar putea acuza ca a impartit ilegal fisiere cu drept de autor. Ideea este foarte buna si poate fi imbunatatita destul de usor.

Tinand cont de faptul ca monitorizarile (online) de tot felul sau inmultit ca ciupercile dupa ploaie, este de asteptat ca in viitor sa apara din ce in ce mai multe servicii online si softuri care vor folosi criptarea pentru stocarea si transferul fisierelor.

Daca lucrurile vor evolua voi reveni cu noutati.

foto

Niciun comentariu:Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)