Treceți la conținutul principal

Sofer cu salariu de 50 de milioane la RATB

Faptul ca, in Romania, multe functioneaza haotic si nu exista o scara corecta a valorii, nu mai este un secret pentru nimeni. Suntem deja celebri in Vest pentru ciudateniile de aici. Sincer sa fiu, de multe ori m-am intrebat cum mai functioneaza ceva in tara asta. Nici acum nu mi-e foarte clar.

Nevasta-mea este profesoara asa ca de multe ori munceste aproape voluntar, ca la Crucea Rosie; este cunoscut faptul ca salariile profesorilor sunt o mizerie.
Statul roman nu pretuieste profesorii sau medicii - aceste doua categorii profesionale sunt tratate ca profesii de mana a doua; acestia sunt un fel de paria a societatii. Categoriile acestea nu produc niciun bun fizic si n-au nici forta.

De multe ori i-am reprosat sotiei ca nu "s-a facut" politist sau jandarm caci statul roman are multa grija de aceste doua categorii. Nu-i mai trebuiau studii, examene, bataie de cap, inspectorate, sedinte, dirigentii - o uniforma si un baston ii aduceau o viata mult mai buna. I-a trebuit profesorat in Romania, asta e ...

Recent i-am sugerat sa incerce sa ajunga sofer de autobuz sau macar ceva in cadrul RATB. I-a priviti mai jos cum functioneaza lucrurile in Romania.


Dupa ce i-am aratat si clipul asta, nevasta-mea a ramas pe ganduri, uitandu-se lung la mine. M-a intrebat doar "Cum e posibil asa ceva?". I-am raspuns cu un singur cuvant: "Romania".

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Chemtrails - darele mortii raspandite de avioane (video)

Foarte multi oameni au sesizat reteaua ciudata de dare pe cer, dare foarte lungi, lasate de avioane de mari dimensiuni. Aceste dare lungi care brazdeaza cerul sunt compuse din substante chimice pulverizate de avioane. Darele respective se numesc chemtrails sau, mai nou, darele mortii.

Jocuri online - plugin-uri utile

Utilizatorii incepatori pot ramane serios pe ganduri atunci cand observa ca PC-ul nou-nout nu poate rula online nici macar un joculet flash.
Pentru a putea rula jocuri online in browser utilizatorul va trebui sa instaleze cateva plugin-uri auxiliare. Numai prin intermediul acestor plugin-uri jocurile online vor putea rula.