Treceți la conținutul principal

Sofer cu salariu de 50 de milioane la RATB

Faptul ca, in Romania, multe functioneaza haotic si nu exista o scara corecta a valorii, nu mai este un secret pentru nimeni. Suntem deja celebri in Vest pentru ciudateniile de aici. Sincer sa fiu, de multe ori m-am intrebat cum mai functioneaza ceva in tara asta. Nici acum nu mi-e foarte clar.

Nevasta-mea este profesoara asa ca de multe ori munceste aproape voluntar, ca la Crucea Rosie; este cunoscut faptul ca salariile profesorilor sunt o mizerie.
Statul roman nu pretuieste profesorii sau medicii - aceste doua categorii profesionale sunt tratate ca profesii de mana a doua; acestia sunt un fel de paria a societatii. Categoriile acestea nu produc niciun bun fizic si n-au nici forta.

De multe ori i-am reprosat sotiei ca nu "s-a facut" politist sau jandarm caci statul roman are multa grija de aceste doua categorii. Nu-i mai trebuiau studii, examene, bataie de cap, inspectorate, sedinte, dirigentii - o uniforma si un baston ii aduceau o viata mult mai buna. I-a trebuit profesorat in Romania, asta e ...

Recent i-am sugerat sa incerce sa ajunga sofer de autobuz sau macar ceva in cadrul RATB. I-a priviti mai jos cum functioneaza lucrurile in Romania.


Dupa ce i-am aratat si clipul asta, nevasta-mea a ramas pe ganduri, uitandu-se lung la mine. M-a intrebat doar "Cum e posibil asa ceva?". I-am raspuns cu un singur cuvant: "Romania".

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Incalzirea globala - inselatorie de proportii globale (video)

Stiati ca iernile grele, zapada inalta de un metru, gerul care-ti taie respiratia sunt cauzate de incalzirea vremii??? Ce? Nu e logic? Stiu!

Film crestin - Imparatul David (subtitrat)

In preajma Craciunului, un film crestin, subtitrat in romana. Vizionare placuta.

Perioada interbelica, perioada de aur a Romaniei

Uitandu-ma peste fotografii din perioada interbelica am realizat ca Romania a fost candva o adevarata tara europeana. Chiar si din fotografii poti sesiza ca exista o diferenta uriasa intre mentalitatea romanului de atunci si ce-l de astazi - diferenta este atat de mare incat cei doi par a nu avea nimic in comun.

Yepi - site jocuri online

Jocurile in browser reprezinta unul dintre motivele principale pentru care utilizatorii intra online.