04 octombrie 2012

Sofer cu salariu de 50 de milioane la RATB

Faptul ca, in Romania, multe functioneaza haotic si nu exista o scara corecta a valorii, nu mai este un secret pentru nimeni. Suntem deja celebri in Vest pentru ciudateniile de aici. Sincer sa fiu, de multe ori m-am intrebat cum mai functioneaza ceva in tara asta. Nici acum nu mi-e foarte clar.

Nevasta-mea este profesoara asa ca de multe ori munceste aproape voluntar, ca la Crucea Rosie; este cunoscut faptul ca salariile profesorilor sunt o mizerie.
Statul roman nu pretuieste profesorii sau medicii - aceste doua categorii profesionale sunt tratate ca profesii de mana a doua; acestia sunt un fel de paria a societatii. Categoriile acestea nu produc niciun bun fizic si n-au nici forta.

De multe ori i-am reprosat sotiei ca nu "s-a facut" politist sau jandarm caci statul roman are multa grija de aceste doua categorii. Nu-i mai trebuiau studii, examene, bataie de cap, inspectorate, sedinte, dirigentii - o uniforma si un baston ii aduceau o viata mult mai buna. I-a trebuit profesorat in Romania, asta e ...

Recent i-am sugerat sa incerce sa ajunga sofer de autobuz sau macar ceva in cadrul RATB. I-a priviti mai jos cum functioneaza lucrurile in Romania.


Dupa ce i-am aratat si clipul asta, nevasta-mea a ramas pe ganduri, uitandu-se lung la mine. M-a intrebat doar "Cum e posibil asa ceva?". I-am raspuns cu un singur cuvant: "Romania".

Niciun comentariu:Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)