06 octombrie 2012

Tuning Show Bucuresti 2012

Intre 12-14 octombrie la Exporom Bucuresti vor fi organizate doua evenimente: 4TuningFEST si "Exporom Auto Show".

Pot spune cateva vorbe despre asemenea evenimente deoarece am participat (vizitator) la cateva. Sunt pasionat auto - am activat in acest domeniu mai mult de 10 ani.

Vizitatori
De regula, la astfel de evenimente auto ai de-a face cu cel putin patru categorii de vizitatori: cei civilizati (care au sau nu habar de masini), asa-numitii cocalari, pustanii si cei care habar n-am ce cauta acolo (cred ca nici ei nu stiu).

Cu cei civilizati nu sunt probleme. Acestia respecta pe toata lumea, au grija sa nu treaca prin fata vreunui obiectiv, nu sunt bagaciosi, agitati sau galagiosi.

Cocalarul are ochelari negri (chiar si-n intuneric) si gulerul ridicat; se baga in fata oricui pentru a se poza sprijinit de vreo masina. Merge apasat incearcand sa-si scoata burta in evidenta. Poate fi recunoscut usor dupa legatura de chei pe care o invarte pe degetul aratator.

Pustanii sunt agitati (am si eu unul de 16 ani) si foarte zapaciti. Trec prin fata aparatului foto ca si cum n-ai exista. Cei mai multi fac poze cu telefonul. Merg in turma.

Cei care nu stiu de ce se afla acolo sunt cei care vin cu copii mici ca si cum s-ar duce in vizita la gradina zoologica. Au existat situatii cand mame cu copii s-au perindat prin fata unui Lamborghini timp de o ora. Stateam o gramada de tipi cu aparatele foto asteptand ca mamicile sa termine "sedintele foto" folosind, evident, telefonul din dotare. Ala mic de doi ani trebuia neaparat fotografiat langa un Lamborghini ca sa aiba si el ce sa arate la gradi'.

Masinile-tigai si bizarerii
Ultima data cand am fost la un tuning show in Romania am dat peste o armata de tigai. Ce inseamna tigaie in domeniul show-ului auto? Se ia o masina veche de pe vremea bunicii si se baga cateva mii de euro in ea, aproape o mie valorand numai turbosuflanta. Este greu sa te uiti apreciativ la asemenea "exponate" stiind din ce epoca provin. Nu te deranjeaza cand vezi una-doua, insa, cand in cadrul unui show auto dai numai peste asa-ceva, te apasa sentimentul ca ai pierdut timpul.

La capitolul bizarerii intra masinile care chiar n-au ce cauta in cadrul unui show auto, adica masinile banale. Ca sa dau un exemplu, la un show auto din capitala am dat peste un Tico. WTF??? Ce-ar putea cauta un scuter pe patru roti la un asemenea eveniment. Tico reprezinta mai mult un fel de atas de motocicleta, un portbagaj mobil, habar n-am. Eu le-as interzice si in trafic, ce sa mai vorbesc de vreun show auto.
Nu poti pune la un loc un Dodge Viper si un Tico. Nu se "pupa", sunt din filme diferite.

Hostess
Toata lumea stie ca avem femei frumoase. Cand acestea sunt imbracate sumar si mai si zambesc sau danseaza atunci totul este minunat. Un tuning show fara fete este ca mancarea fara sare. In reteta show-urilor auto intra, fara discutie, ingredientul feminin.

Problema este fetele nu stiu intotdeauna ce-au de facut la un show auto.
In 2009, la 4Tuning Show, abia am putut prinde cateva cadre masina-fata. Despre filme nu s-a putut vorbi deoarece show muzical eu nu am vazut cat am stat acolo, aproape patru ore.

Multe fete venisera pe post de hostess insa putine poposeau la standurile pentru care erau platite. Fetele vorbeau intre ele, cautau racoritoare, erau intr-o continua miscare, era foarte greu sa le prinzi langa vreo masina, indiferent care. Chiar si cand o mai prindeai pe cate una langa masina, acolo unde de fapt ii era locul, era posibil sa ai ghinion. Ghiciti cati le asteptau pe respectivele sa revina la stand? Realizati ce buluc era acolo? Ce cadre, ce foto? Aiurea ... pierdere de timp.
A mai existat o situatie ciudata: dupa ce asteptai ceva timp sa apara vreo fata, te trezeai ca soseau vreo sapte. Probabil ca fetele terminasera de mancat si se gandisera sa mai treaca si pe la standuri. Ma gandesc ca intre timp se imprietenisera atat de tare incat devenisera de nedespartit. 
Unele dintre fete reveneau saltarete la standuri privindu-ne si putin superior ca si cum ne-ar fi facut vreo mare favoare.
Uneori fata era la masina, era si destul de pustiu, insa respectiva iti trimitea o privire de gheata, serioasa, ca si cum ar fi fost la un priveghi. Ehhh ... atunci lasa.
Altele stateau la stand numai pana se apropia cineva - cand se apropia vreun tip cu aparatul foto respectiva ori se intorcea cu spatele, ori pleca, dandu-se ocupata.

Este clar ca unele fete se aflau la prima manifestare de acest gen de aceea habar n-aveau despre ce este vorba. Aici este si vina organizatorilor care n-au impus filtre prea dure la selectia hostess.

Dupa ce am reliefat cateva aspecte negative (putine dar deranjante) trebuie sa amintesc si de partea pozitiva. La 4Tuning Show au existat si fete profesioniste care si-au facut foarte bine treaba. Nu stiu cum le cheama si daca mai activeaza in domeniu insa cateva dintre acestea pot fi admirate in clipul pe care l-am facut in 2009.


Contul meu youtube.

La 4Tuning 2009 am dat si peste nepoata mea, Denisa (foto).


Cateva foto si aici.

Este posibil sa ajung si eu la Exporom. Nu stiu cat de bine va fi organizat show-ul auto anul acesta insa sper ca voi gasi masini mai noi si mai mult profesionalism din partea fetelor.

Mai multe amanunte aici.

Recent am facut un test drive cu Toyota GT 86. Il puteti viziona aici.

Niciun comentariu:Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)