Treceți la conținutul principal

Hitler - cum se instaureaza o dictatura (video)

Din pacate, in secolul XX, Europa a trecut prin fascism, nazism, comunism, bolsevism. Aceste sisteme totalitare, izvorate din socialism, au creat dictaturi sangeroase. In fruntea acestor sisteme s-a aflat, inevitabil, cate un "tatuc" psihopat care s-a considerat, fireste, un vizionar intelept.
Hitler s-a bazat pe o "elita" formata dintr-o adunatura de indivizi malefici, multi dintre acestia avand grave probleme psihice.

Foarte important de retinut este faptul ca toate aceste sisteme dictatoriale au creat genocide invocand "binele comun", "binele comunitatii", "o viata mai buna pentru toti". In cadrul acestor sisteme totalitare binele individului n-a contat niciodata.

Astazi putem observa aparitia unei elite cinice care tinde sa acapareze conducerea planetei tot pentru - bineinteles -  "binele comun", "o viata mai buna", "o noua era", "o lume mai buna".
Exista o vorba: "Drumul spre iad este pavat cu intentii bune".  

Hitler - preluarea puterii
Este util de inteles modul in care un paranoic ca Hitler a ajuns sa conduca o tara ca Germania. Ce actiuni, scenarii sau evenimente au putut propulsa un individ diabolic, cu probleme psihice, in fruntea statului german?
Puternica criza mondiala din 1929 afectase puternic vietile multor europeni. In Germania afacerile se prabusisera, inflatia explodase iar numarul somerilor ajunsese la 6 milioane. De amintit si faptul ca in urma tratatului de la Versailles din 1919 Germania pierduse si o parte din teritoriu.
Nu e de mirare ca discursurile exaltate ale lui Hitler au fost centrate pe trei puncte-cheie: redresarea economica, reintregirea teritoriala si salvarea tarii de comunism.

In 1932 partidul nazist (Partidul National Socialist al Muncitorilor Germani) al lui Hitler reuseste, prin alegeri repetate, manifestatii agresive, crime si teroare, sa puna mana pe putere. In ianuarie 1933 Hitler este numit cancelar al Germaniei.
Hitler exclude imediat parlamentul din jocul politic prin legea Enabling Act (Ermächtigungsgesetz), desfiinteaza partidele si sindicatele. Oponentii politici comunisti sunt trimisi la reeducare in lagarul de la Dachau.
Printr-un decret este restransa libertatea personala, dreptul la libera exprimare, libertatea presei, dreptul la adunare, violarea corespondentei si a tuturor formelor de comunicare tehnice si alte masuri specifice unui stat totalitar.
Prin cateva masuri Hitler reuseste sa desfiinteze rapid democratia din Germania. Instituirea dictaturii nu a durat prea mult.

Pentru a-si putea pune planul diabolic in aplicare Hitler s-a bizuit pe protectia oferita de trupele sale paramilitare, SA (germ. Sturmabteilung, engl. Storm Detachment) si SS (germ. Schutzstaffel, engl. Protection Squadron).Sponsorii lui Hitler
In plina criza, de unde a avut Hitler fonduri pentru a crea si intretine complexul sistem nazist?
In afara industriasilor si bancherilor germani (marea majoritate), Hitler a mai primit sprijin financiar de la:
- Prescott Bush, bunicul lui George Bush;
- Henri Wilhelm August Deterding - Royal Dutch Shell;
- JP Morgan si Charles Gates Dawes - bancheri Wall Street;
- John D. Rockefeller - Shell si Standard Oil Company;
- General Motors;
- General Electric;
- IBM;
- DuPont;
- Hugo Boss, membru al partidului nazist, a creat uniformele SA si SS;
- cativa membri ai familiei tariste;
- societatea oculta Thule.
Alti sponsori ai sistemului nazist aici.

Eugenia
Eugenia a ocupat un loc important in cadrul sistemului de sanatate nazist - oamenii "inferiori din punct de vedere genetic" erau sterilizati fortat sau omorati.
Eugenia facuse ravagii pentru prima data in SUA, statul California detinand recordul de sterilizari fortate. Nazistii s-au inspirat din "minunatul" program implementat in California. Cateva asemenea programe fusesera dezvoltate si finantate de fundatia Rockfeller. Josef Mengele, macelarul dement poreclit "Ingerul mortii", participase la unul dintre aceste programe.
In timpul dictaturii naziste peste 400000 de oameni au fost sterilizati fortat.

In ultimii ani eugenia a reaparut in forta, continuandu-si dezvoltarea macabra sub umbrela bioeticii. De altfel, sub umbrela acestei bioetici se ascund si alte lucruri la fel de intunecate cum ar fi sinuciderea asistata si infanticidul (omorarea nou-nascutilor).
Bioetica este sprijinita intens de cei care doresc depopularea planetei, inclusiv de cei de la ONU prin Agenda 21.

Alte elemente sistem nazist
- ecofascismul, adica grija deosebita a nazistilor pentru mediul inconjurator;
- O teorie interesanta asupra careia ar trebui meditat ceva mai mult: Noua Ordine Mondiala si cel de-al patrulea Reich;
- Prin intermediul operatiunii "Agrafa" multi criminali de razboi nazisti au fost exonerati de orice fel de raspundere ajungand in Statele Unite si in alte tari.

Studierea istoriei ne poate ajuta
Ce putem observa astazi? Incercari de a "sari" peste parlamentele tarilor (UE), ecofascism, eugenie/eutanasie (bioetica), sterilizari fortate, depopularea planetei, vaccinuri controversate, criza mondiala insotita de somaj ridicat, bancheri Wall Street, corporatism, supraveghere populatie (toate formele de comunicare, camere video, sateliti, trafic auto, drone, baze date, carduri, biochip), Noua Ordine Mondiala.

Nazism intr-o noua forma?

Filozoful George Santayana spunea:
"Cei care uita trecutul sunt condamnati sa il repete."
Pentru a intelege multe dintre lucrurile care se petrec astazi ar trebui sa studiem putin mai atent istoria secolului XX. Istoria ne ajuta sa intelegem cum se construieste, etapa cu etapa, un sistem totalitar.
Ascensiunea lui Hitler reprezinta o lectie utila in acest sens.

In democratie societatea este condusa de cetateni care isi aleg prin vot liber guvernantii. O alta caracteristica a democratiei este legata de faptul ca nimeni nu este mai presus de lege.

Cand societatile ajung sa fie conduse de un singur om sau de cine stie ce elite (UE, ONU, guvern mondial ...), dictaturile pot aparea oricand. O dictatura la nivel statal ar fi un dezastru pentru cetatenii statului respectiv; o dictatura la nivel global ar insemna cel mai negru cosmar al omenirii caci n-ar mai exista nicio scapare, pentru nimeni. Ar fi bine sa intelegem din timp acest aspect.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Maximilian - Arată Bine feat. MefX & DJ Oldskull (Cenzurat)

Clipul e bun :).

Cel mai mare elicopter din lume ridica in aer un elicopter militar american (video)

Ati vazut vreodata un elicopter de peste 10 tone stand in aer fara ca elicele sa functioneze? Nici eu ... pana acum.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Top 10 cele mai bune voci feminine din muzica usoara romaneasca

In peisajul muzical romanesc exista interprete care pot fi incadrate in categoriile grea, mijlocie sau musca/plastic. In postarea de fata ma voi referi numai la categoria grea.
Cu totii stim cam despre cine-i vorba la categoria musca (sau plastic) :) - paiatele de doi lei, lipsite de orice talent muzical, paiate care incearca prin orice metode (bani, chiloti, interventii ...) sa penetreze in lumea muzicala.