25 noiembrie 2012

Hitler - cum se instaureaza o dictatura (video)

Din pacate, in secolul XX, Europa a trecut prin fascism, nazism, comunism, bolsevism. Aceste sisteme totalitare, izvorate din socialism, au creat dictaturi sangeroase. In fruntea acestor sisteme s-a aflat, inevitabil, cate un "tatuc" psihopat care s-a considerat, fireste, un vizionar intelept.
Hitler s-a bazat pe o "elita" formata dintr-o adunatura de indivizi malefici, multi dintre acestia avand grave probleme psihice.

Foarte important de retinut este faptul ca toate aceste sisteme dictatoriale au creat genocide invocand "binele comun", "binele comunitatii", "o viata mai buna pentru toti". In cadrul acestor sisteme totalitare binele individului n-a contat niciodata.

Astazi putem observa aparitia unei elite cinice care tinde sa acapareze conducerea planetei tot pentru - bineinteles -  "binele comun", "o viata mai buna", "o noua era", "o lume mai buna".
Exista o vorba: "Drumul spre iad este pavat cu intentii bune".  

Hitler - preluarea puterii
Este util de inteles modul in care un paranoic ca Hitler a ajuns sa conduca o tara ca Germania. Ce actiuni, scenarii sau evenimente au putut propulsa un individ diabolic, cu probleme psihice, in fruntea statului german?
Puternica criza mondiala din 1929 afectase puternic vietile multor europeni. In Germania afacerile se prabusisera, inflatia explodase iar numarul somerilor ajunsese la 6 milioane. De amintit si faptul ca in urma tratatului de la Versailles din 1919 Germania pierduse si o parte din teritoriu.
Nu e de mirare ca discursurile exaltate ale lui Hitler au fost centrate pe trei puncte-cheie: redresarea economica, reintregirea teritoriala si salvarea tarii de comunism.

In 1932 partidul nazist (Partidul National Socialist al Muncitorilor Germani) al lui Hitler reuseste, prin alegeri repetate, manifestatii agresive, crime si teroare, sa puna mana pe putere. In ianuarie 1933 Hitler este numit cancelar al Germaniei.
Hitler exclude imediat parlamentul din jocul politic prin legea Enabling Act (Ermächtigungsgesetz), desfiinteaza partidele si sindicatele. Oponentii politici comunisti sunt trimisi la reeducare in lagarul de la Dachau.
Printr-un decret este restransa libertatea personala, dreptul la libera exprimare, libertatea presei, dreptul la adunare, violarea corespondentei si a tuturor formelor de comunicare tehnice si alte masuri specifice unui stat totalitar.
Prin cateva masuri Hitler reuseste sa desfiinteze rapid democratia din Germania. Instituirea dictaturii nu a durat prea mult.

Pentru a-si putea pune planul diabolic in aplicare Hitler s-a bizuit pe protectia oferita de trupele sale paramilitare, SA (germ. Sturmabteilung, engl. Storm Detachment) si SS (germ. Schutzstaffel, engl. Protection Squadron).Sponsorii lui Hitler
In plina criza, de unde a avut Hitler fonduri pentru a crea si intretine complexul sistem nazist?
In afara industriasilor si bancherilor germani (marea majoritate), Hitler a mai primit sprijin financiar de la:
- Prescott Bush, bunicul lui George Bush;
- Henri Wilhelm August Deterding - Royal Dutch Shell;
- JP Morgan si Charles Gates Dawes - bancheri Wall Street;
- John D. Rockefeller - Shell si Standard Oil Company;
- General Motors;
- General Electric;
- IBM;
- DuPont;
- Hugo Boss, membru al partidului nazist, a creat uniformele SA si SS;
- cativa membri ai familiei tariste;
- societatea oculta Thule.
Alti sponsori ai sistemului nazist aici.

Eugenia
Eugenia a ocupat un loc important in cadrul sistemului de sanatate nazist - oamenii "inferiori din punct de vedere genetic" erau sterilizati fortat sau omorati.
Eugenia facuse ravagii pentru prima data in SUA, statul California detinand recordul de sterilizari fortate. Nazistii s-au inspirat din "minunatul" program implementat in California. Cateva asemenea programe fusesera dezvoltate si finantate de fundatia Rockfeller. Josef Mengele, macelarul dement poreclit "Ingerul mortii", participase la unul dintre aceste programe.
In timpul dictaturii naziste peste 400000 de oameni au fost sterilizati fortat.

In ultimii ani eugenia a reaparut in forta, continuandu-si dezvoltarea macabra sub umbrela bioeticii. De altfel, sub umbrela acestei bioetici se ascund si alte lucruri la fel de intunecate cum ar fi sinuciderea asistata si infanticidul (omorarea nou-nascutilor).
Bioetica este sprijinita intens de cei care doresc depopularea planetei, inclusiv de cei de la ONU prin Agenda 21.

Alte elemente sistem nazist
- ecofascismul, adica grija deosebita a nazistilor pentru mediul inconjurator;
- O teorie interesanta asupra careia ar trebui meditat ceva mai mult: Noua Ordine Mondiala si cel de-al patrulea Reich;
- Prin intermediul operatiunii "Agrafa" multi criminali de razboi nazisti au fost exonerati de orice fel de raspundere ajungand in Statele Unite si in alte tari.

Studierea istoriei ne poate ajuta
Ce putem observa astazi? Incercari de a "sari" peste parlamentele tarilor (UE), ecofascism, eugenie/eutanasie (bioetica), sterilizari fortate, depopularea planetei, vaccinuri controversate, criza mondiala insotita de somaj ridicat, bancheri Wall Street, corporatism, supraveghere populatie (toate formele de comunicare, camere video, sateliti, trafic auto, drone, baze date, carduri, biochip), Noua Ordine Mondiala.

Nazism intr-o noua forma?

Filozoful George Santayana spunea:
"Cei care uita trecutul sunt condamnati sa il repete."
Pentru a intelege multe dintre lucrurile care se petrec astazi ar trebui sa studiem putin mai atent istoria secolului XX. Istoria ne ajuta sa intelegem cum se construieste, etapa cu etapa, un sistem totalitar.
Ascensiunea lui Hitler reprezinta o lectie utila in acest sens.

In democratie societatea este condusa de cetateni care isi aleg prin vot liber guvernantii. O alta caracteristica a democratiei este legata de faptul ca nimeni nu este mai presus de lege.

Cand societatile ajung sa fie conduse de un singur om sau de cine stie ce elite (UE, ONU, guvern mondial ...), dictaturile pot aparea oricand. O dictatura la nivel statal ar fi un dezastru pentru cetatenii statului respectiv; o dictatura la nivel global ar insemna cel mai negru cosmar al omenirii caci n-ar mai exista nicio scapare, pentru nimeni. Ar fi bine sa intelegem din timp acest aspect.

Niciun comentariu:Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)