04 decembrie 2012

1 decembrie 2012 la Ploiesti

Sincer sa fiu, anii trecuti nu prea m-au interesat festivitatile organizate de 1 decembrie. Anul acesta am decis sa vad despre ce este vorba.

Cu cateva zile inainte incercasem sa aflu programul festivitatilor din Ploiesti insa nu am reusit sa-l aflu decat cu o zi inainte, seara. Spre dezamagirea mea in program nu erau trecute cine stie ce activitati.

Programul am reusit sa-l aflu, insa nu si ruta acestuia asa ca am plecat de-acasa mai devreme pentru a depista secretul bine pazit. La un moment dat am reusit sa gasesc punctul de plecare al defilarii. Pe drum l-am intrebat pe un politist ce stie despre defilare, daca este vreo parada militara. Mi-a raspuns ca nu stie decat ca o sa se dea fasole cu carnati la statuia Mihai Viteazul.

Dezorganizarea a fost omniprezenta - chiar si in dimineata respectiva putini stiau despre ce este vorba.

Dimineata, pe la 11.30, pe un traseu foarte scurt, au defilat politia rutiera, jandarmii si pompierii. Filmasem si parada respectiva insa ulterior am sters-o dandu-mi seama ca nu era ceva prea interesant - defilarea respectiva fusese extrem de modesta, aproape banala.

Trebuie sa subliniez faptul ca singurul lucru pe care speram sa-l vad era parada militara. Militari, tancuri, masini razboi ... ceva deosebit. N-am vazut nicio turela, nicio senila, nimic kaki. Dezamagire totala.

Defilarea slabuta de dimineata a fost oarecum salvata de doua avioane care au efectuat cateva acrobatii indraznete.

Seara lucrurile au stat ceva mai bine. Primaria anuntase ca va organiza un spectacol la ora 18.00, ora la care vor fi aprinse si beculetele din oras. Spectacolul de seara a fost mult mai interesant, jocurile de artificii fiind chiar reusite.Sper ca anul viitor sa existe si o parada militara iar programul sa fie popularizat mult mai eficient.

Articole asemanatoare:
Palatul Culturii din Ploiesti
Festivalul Castanilor Ploiesti

Niciun comentariu:Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)