Treceți la conținutul principal

Cea mai mare nava de croaziera din lume

Navele - cele mai mari mijloace de transport construite pe planeta.

La inceputul secolului XX nu existau avioane de pasageri asa ca pentru traversarea oceanului erau folosite transatlanticele - celebrul Titanic a fost doar unul dintre acesti monstrii plutitori.
Odata cu aparitia avioanelor de transport transatlanticele si-au pierdut utilitatea, devenind nave de croaziera.

Astazi cea mai mare nave de croaziera este Allure of the Seas. Nava a fost construita in 2010 si apartine Royal Caribbean International.

Cateva date tehnice Allure of the Seas:
Tonaj: 225.282 GRT
Lungine: 362 m
Latime: 66 m
Viteza croaziera: 22,6 noduri
Numar punti: 16
Lifturi pasageri: 24
Numar pasageri: 6318
Membri personal: 2384

foto

Dupa cum se poate observa si din foto, uriasa nava este un oras plutitor. Pe nava exista restaurante, cafenele, baruri, locuri promenada, sali de conferinta, sala film 3D/teatru, cluburi, centre SPA, magazine, librarii, studiouri foto, piscine, teren de baschet si mini-golf, simulatoare surf, discoteca si multe alte facilitati.

Din cauza marimii impresionante, multe porturi au construit docuri speciale pentru aceasta.

Allure of the Seas are o sora mai mica (in lungime) cu doar 50 de mm: Oasis of the Seas.Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Incalzirea globala - inselatorie de proportii globale (video)

Stiati ca iernile grele, zapada inalta de un metru, gerul care-ti taie respiratia sunt cauzate de incalzirea vremii??? Ce? Nu e logic? Stiu!

Film crestin - Imparatul David (subtitrat)

In preajma Craciunului, un film crestin, subtitrat in romana. Vizionare placuta.

Perioada interbelica, perioada de aur a Romaniei

Uitandu-ma peste fotografii din perioada interbelica am realizat ca Romania a fost candva o adevarata tara europeana. Chiar si din fotografii poti sesiza ca exista o diferenta uriasa intre mentalitatea romanului de atunci si ce-l de astazi - diferenta este atat de mare incat cei doi par a nu avea nimic in comun.

Yepi - site jocuri online

Jocurile in browser reprezinta unul dintre motivele principale pentru care utilizatorii intra online.