02 ianuarie 2013

Convietuire om-tigru (video)

De cate ori vizionez un clip in care oamenii se joaca cu tigrii raman uimit.

Toata lumea stie ca tigrul este un animal salbatic, carnivor. Si totusi ... cum ajung tigrii sa convietuiasca cu oamenii? In ce conditii se poate intampla asa ceva? Se pare ca un element important al unei relatii pasnice om-tigru este ca tigrul sa fie crescut de mic. Sa-l hranesti, sa te joci cu el, sa-l ingrijesti, sa-l cunosti.

Sunt fascinat, la fel ca multi altii, de frumusetea acestor pisici uriase. Daca tigrii ar fi domestici mi-as lua imediat unul. Dar nu sunt domestici, asa ca ma multumesc cu Botosica (vreo 2 kg) - o pisicuta dragastoasa - careia ii place sa doarma pe carcasa unitatii pc (minitower). Am expus "fiara" mai jos. Nu prea aduce cu tigrul, nu? Ma gandeam eu ...


Tigrul, aceasta pisica salbatica de mari dimensiuni, poate depasi 300 de kg. Te poti juca cu un animal carnivor de un sfert de tona? Se pare ca, in anumite conditii, este posibil.

tigru

Cu toate ca sunt fascinat de tigrii, consider ca locul acestora este in jungla, nu in captivitate, pentru a face pe plac oamenilor.Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)