04 ianuarie 2013

Guvernul cere voie bancherilor FMI

Bancherii FMI ne vor face o vizita intre 15 si 29 ianuarie.

Chiar nu doream sa-mi mai pierd timpul cu stiri referitoare la bancherii FMI insa o stire mi-a atras atentia intr-un mod prea neplacut: guvernul roman va cere voie FMI sa mareasca salariul minim de la 700 lei la 800 lei. Nu suna ciudat ca un guvern al unei tari sa ajunga sa ceara "acceptul" unor bancheri straini pentru a-si pune planul de guvernare in aplicare? In fond, de cine-i condusa tara asta?

Un singur lucru vreau sa spun clar: atat timp cat ne vom lasa condusi de grupul de bancheri FMI nu vom face nimic - vom regresa sau, in cel mai bun caz, vom ramane in mocirla in care ne zbatem. Acest lucru a devenit destul de evident dupa experientele nefericite avute in trecut.
Ne-au calarit si muls bancherii astia de la FMI asa cum au vrut. Eu zic ca ajunge.

Am facut mari greseli vanzand mare parte din resursele naturale ale tarii. Practic, statul (cativa baieti care s-au umplut de bani) a dat pe degeaba oile cele mai bune de muls. Inca mai sper ca acest gen de greseli sa nu se mai repete si sa ne oprim cu oferta de resurse catre diverse corporatii globaliste.

Pana acum n-am vazut vreo masura de relansare economica. S-a dat din bani inapoi insa au avut loc scumpiri care aproape anuleaza sumele de bani castigate, iar scumpirile nu se opresc aici. Va dau doi lei insa va iau inapoi 5! Numai de smecherii d-astea ieftine a avut tara asta parte. D-aia suntem unde suntem.

Cand observi ca singurul lucru pe care stie sa-l faca guvernul este sa scumpeasca la infinit totul si sa mareasca taxele incontinuu intelegi ca nu suntem pe un drum bun, ba dimpotriva. Fara aplicarea unor masuri reale de relansare economica nu se va putea realiza nimic.
La un moment dat, inevitabil, se va ajunge intr-un punct de blocaj, punct in care oamenii nu vor mai dispune de niciun fel de resurse. Nu trebuie sa fii un mare economist ca sa intelegi un lucru atat de simplu.

Revenind la bancherii FMI, sa fi avut dreptate Ilie Serbanescu atunci cand, in decembrie, spunea ca nu conteaza cine-i premier?Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)