Treceți la conținutul principal

Guvernul cere voie bancherilor FMI

Bancherii FMI ne vor face o vizita intre 15 si 29 ianuarie.

Chiar nu doream sa-mi mai pierd timpul cu stiri referitoare la bancherii FMI insa o stire mi-a atras atentia intr-un mod prea neplacut: guvernul roman va cere voie FMI sa mareasca salariul minim de la 700 lei la 800 lei. Nu suna ciudat ca un guvern al unei tari sa ajunga sa ceara "acceptul" unor bancheri straini pentru a-si pune planul de guvernare in aplicare? In fond, de cine-i condusa tara asta?

Un singur lucru vreau sa spun clar: atat timp cat ne vom lasa condusi de grupul de bancheri FMI nu vom face nimic - vom regresa sau, in cel mai bun caz, vom ramane in mocirla in care ne zbatem. Acest lucru a devenit destul de evident dupa experientele nefericite avute in trecut.
Ne-au calarit si muls bancherii astia de la FMI asa cum au vrut. Eu zic ca ajunge.

Am facut mari greseli vanzand mare parte din resursele naturale ale tarii. Practic, statul (cativa baieti care s-au umplut de bani) a dat pe degeaba oile cele mai bune de muls. Inca mai sper ca acest gen de greseli sa nu se mai repete si sa ne oprim cu oferta de resurse catre diverse corporatii globaliste.

Pana acum n-am vazut vreo masura de relansare economica. S-a dat din bani inapoi insa au avut loc scumpiri care aproape anuleaza sumele de bani castigate, iar scumpirile nu se opresc aici. Va dau doi lei insa va iau inapoi 5! Numai de smecherii d-astea ieftine a avut tara asta parte. D-aia suntem unde suntem.

Cand observi ca singurul lucru pe care stie sa-l faca guvernul este sa scumpeasca la infinit totul si sa mareasca taxele incontinuu intelegi ca nu suntem pe un drum bun, ba dimpotriva. Fara aplicarea unor masuri reale de relansare economica nu se va putea realiza nimic.
La un moment dat, inevitabil, se va ajunge intr-un punct de blocaj, punct in care oamenii nu vor mai dispune de niciun fel de resurse. Nu trebuie sa fii un mare economist ca sa intelegi un lucru atat de simplu.

Revenind la bancherii FMI, sa fi avut dreptate Ilie Serbanescu atunci cand, in decembrie, spunea ca nu conteaza cine-i premier?

Postări populare de pe acest blog

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.

Televiziunile din Romania si adevarul despre prigoana crestinilor din Egipt (foto/video)

Ati vazut cumva pe vreun canal tv romanesc prigoana cumplita la care sunt expusi crestinii din Egipt? Ati vazut cumva cum sunt arse bisericile crestine din Egipt si cum sunt omorati crestini nevinovati? Ati vazut vreo stire pe vreun canal tv romanesc din care sa reiasa ca autorii masacrelor din Egipt sunt teroristii din Fratia Musulmana, organizatie sprijinita de Bruxelles si Washington? Nu cred!