25 ianuarie 2013

Interviu Kim Dotcom (video)

Kim Dotcom (germanul Kim Schmitz) a oferit un interviu interesant televiziunii online RT.

Kim Dotcom ii acuza pe anumiti oficiali americani ca ar fi condusi de cartelul media de la Hollywood. MegaUpload - serviciul online pentru impartit fisiere inchis de autoritatile americane - ar fi fost victima acestui cartel.

Kim Dotcom declara ca, spre diferenta de Aaron Swartz (creatorul RSS si al site-ului Reddit, gasit mort pe 11 ianuarie 2013), el este un om de afaceri si ca noul serviciu online pentru impartit fisiere MEGA este blindat din punct de vedere legal.

Kim Dotcom

Acesta mai sustine ca, din cauza controlului total pe care americanii vor sa-l instituie pe Internet, este nevoie de criptarea fisierelor userilor. Din aceasta cauza Kim Dotcom isi propune sa cripteze jumatate din fisierele care circula pe Internet.

Bineinteles ca, la un moment dat, ceea ce propune Kim Dotcom, va trebui sa se intample la nivelul intregului Internet caci acum balanta este inclinata clar in defavoarea userilor. Userii sunt monitorizati, verificati in toate felurile continuu, fara niciun motiv anume. Situatia asta nu este normala, iar userii nu prea au ce face pentru a se apara. Se merge pe ideea stalinista "Daca nu ai nimic de ascuns de ce ti-e frica?". Dreptul la viata privata, la intimitate, nu mai conteaza astazi.

Momentan milionarul Kim Dotcom se afla in vila sa din Noua Zeelanda de unde lupta sa nu fie extradat in Statele Unite. Ramane de vazut ce actiuni va mai intreprinde Kim Dotcom. Urmariti intregul interviu postat mai jos.Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)