Treceți la conținutul principal

Ploiesti - orasul in care nu nu exista niciun magazin pentru accesorii foto

Aveti nevoie de vreun accesoriu foto si sunteti din Ploiesti? Ghinion.

Ieri am cutreierat Ploiestiul in speranta ca voi gasi accesorii foto pentru DSLR-uri. Sincer sa fiu, n-am stiut ca in tot Ploiestiul nu exista un magazin foto specializat. Un vanzator de articole electronice din Walmart a fost foarte mirat: "Magazin foto in comuna Ploiesti?".  Da ... corect. Bine spus "comuna Ploiesti".


In orasul asta nu mai exista magazine specializate. Nu mai exista decat cateva firme care construiesc calculatoare si magazine cu haine noi si sh. Centrul orasului este ocupat de firme pentru asigurari, banci, schimb valutar, farmacii, hoteluri. La prima vedere Ploiestiul ar parea un oras turistic - si in Sinaia gasesti tot numai asemenea firme in centrul statiunii.  Problema este ca Ploiestiul nu este un oras turistic. Ce obiective turistice are Ploiestiul? Cateva muzee si cateva case memoriale neinteresante.

Un prieten imi spunea ca nu este de acord cu faptul ca Ploiestiul este un oras gri, lipsit de viata. Acesta facea referire la faptul ca in Ploiesti exista numeroase investii industriale. Da, insa eu ma refer la fata orasului nu la centrele industriale de la periferie. Ploiesteanul care circula sau se plimba prin oras nu se loveste niciodata de centrele industriale, putin ii pasa de acestea.

Stiati ca in Ploiesti indicatoarele Oprirea/Stationarea interzisa sunt plantate peste tot, fara nicio noima? Despre acest aspect intr-o postare viitoare (cu foto).

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Chemtrails - darele mortii raspandite de avioane (video)

Foarte multi oameni au sesizat reteaua ciudata de dare pe cer, dare foarte lungi, lasate de avioane de mari dimensiuni. Aceste dare lungi care brazdeaza cerul sunt compuse din substante chimice pulverizate de avioane. Darele respective se numesc chemtrails sau, mai nou, darele mortii.

Jocuri online - plugin-uri utile

Utilizatorii incepatori pot ramane serios pe ganduri atunci cand observa ca PC-ul nou-nout nu poate rula online nici macar un joculet flash.
Pentru a putea rula jocuri online in browser utilizatorul va trebui sa instaleze cateva plugin-uri auxiliare. Numai prin intermediul acestor plugin-uri jocurile online vor putea rula.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.