16 ianuarie 2013

Ploiesti - orasul in care nu nu exista niciun magazin pentru accesorii foto

Aveti nevoie de vreun accesoriu foto si sunteti din Ploiesti? Ghinion.

Ieri am cutreierat Ploiestiul in speranta ca voi gasi accesorii foto pentru DSLR-uri. Sincer sa fiu, n-am stiut ca in tot Ploiestiul nu exista un magazin foto specializat. Un vanzator de articole electronice din Walmart a fost foarte mirat: "Magazin foto in comuna Ploiesti?".  Da ... corect. Bine spus "comuna Ploiesti".


In orasul asta nu mai exista magazine specializate. Nu mai exista decat cateva firme care construiesc calculatoare si magazine cu haine noi si sh. Centrul orasului este ocupat de firme pentru asigurari, banci, schimb valutar, farmacii, hoteluri. La prima vedere Ploiestiul ar parea un oras turistic - si in Sinaia gasesti tot numai asemenea firme in centrul statiunii.  Problema este ca Ploiestiul nu este un oras turistic. Ce obiective turistice are Ploiestiul? Cateva muzee si cateva case memoriale neinteresante.

Un prieten imi spunea ca nu este de acord cu faptul ca Ploiestiul este un oras gri, lipsit de viata. Acesta facea referire la faptul ca in Ploiesti exista numeroase investii industriale. Da, insa eu ma refer la fata orasului nu la centrele industriale de la periferie. Ploiesteanul care circula sau se plimba prin oras nu se loveste niciodata de centrele industriale, putin ii pasa de acestea.

Stiati ca in Ploiesti indicatoarele Oprirea/Stationarea interzisa sunt plantate peste tot, fara nicio noima? Despre acest aspect intr-o postare viitoare (cu foto).Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)