22 februarie 2013

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Daca aveti impresia ca o tastatura mai veche de un an poate fi curata, va inselati. Chiar daca curatati tastele frecvent, in interior se aduna mizerie care nu poate fi indepartata usor. Intoarceti tastatura cu fata in jos si loviti-o usor de masa. O parte din mizeria care s-a adunat in interiorul tastaturii va cadea, insa, cea mai mare parte va ramane lipita in interior, asa cum puteti vedea in imagine.
 
tastatura murdara

Stiati ca o tastatura poate fi mai murdara decat un capac de wc?

Curatarea unei tastaturi desktop nu este o sarcina complexa. Cu putina atentie si pricepere, oricine poate curata o asemenea tastatura.

Merita sa mai curat o tastatura de 10-15 euro? Bineinteles ca nu. Cand am realizat clipul video m-am gandit la tastaturile mai scumpe, performante,  tip gaming sau wireless.


Tastatura din clip dupa curatare

Cateva sfaturi

Inainte de a incepe operatiunea de curatare a tastaturii intrerupeti alimentarea de la curent a pc-ului si scoateti mufa/mufele tastaturii.

Faceti poze tastaturii pentru repozitionarea corecta a tastelor si a celorlalte piese.

Pozitionati tastatura cu tastele in jos (intoarceti-o) si desfaceti toate suruburile, inclusiv pe cel central, ascuns sub sticker (acolo unde este cazul). Atentie sa nu pierdeti suruburile!

Daca doriti o personalizare, inainte de asamblarea tastaturii, puteti vopsi tastatura/tastele sau schimba culoarea ledurilor.

Pentru curatare folositi produse usoare cum ar fi sapunul lichid. Nu folositi substante puternice pentru curatare (acetona, spirt, benzina ...) caci acestea sterg si literele imprimate pe taste.

Inainte de asamblare lasati piesele spalate sa se usuce bine.

Succes!Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)