Treceți la conținutul principal

Scanare virusi online

Utilizatorii pot infecta sistemul prin accesarea unor link-uri prezente in email, retele sociale, forumuri, site-uri, mesagerie.

Infestarea sistemului prin intermediul stick-urilor USB este deja sport mondial.

stick USB

Nu este de ajuns sa nu folositi stick-uri USB straine. Daca ati folosit propriul stick USB intr-un alt sistem, stick-ul USB poate fi infectat. Stick-ul USB poate infecta sistemul si orice alt dispozitiv de stocare care poate fi rescris - cum ar fi cardul foto.

Puteti folosi un antivirus instalat in sistem sau puteti folosi serviciile online de scanare antivirus. Doua asemenea servicii online pentru scanare antivirus sunt oferite de Bitdefender si Eset.

Bitdefender QuickScan
ESET Free Online Scanner

Ambele aplicatii (free) vor instala un mic programel in sistem apoi vor incepe scanarea. Le folosesc pe ambele de ani buni rezultatele fiind multumitoare.

Este recomandabila scanarea sistemului macar o data la doua-trei luni. Sunt sigur ca multi utilizatori vor fi suprinsi cand vor descoperi ca sistemul este infectat cu vreun malware (virus, troian, vierme, backdoor, rootkit ...).

Incercati sa va faceti putin timp si pentru aceasta sarcina, uneori plictisitoare. Am avut multe cazuri in care aproape toate datele utilizatorului au fost compromise prin virusare, utilizatorul neavand nicio copie de siguranta (backup) pentru acestea. Adio poze, video, documente ... !
Nu accesati link-uri necunoscute, aveti grija cu stick-urile USB sau CD/DVD-urile necunoscute, creati-va backup-uri (CD/DVD) si scanati sistemul cu produse antivirus/antimalware.

Postări populare de pe acest blog

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.

Televiziunile din Romania si adevarul despre prigoana crestinilor din Egipt (foto/video)

Ati vazut cumva pe vreun canal tv romanesc prigoana cumplita la care sunt expusi crestinii din Egipt? Ati vazut cumva cum sunt arse bisericile crestine din Egipt si cum sunt omorati crestini nevinovati? Ati vazut vreo stire pe vreun canal tv romanesc din care sa reiasa ca autorii masacrelor din Egipt sunt teroristii din Fratia Musulmana, organizatie sprijinita de Bruxelles si Washington? Nu cred!