Treceți la conținutul principal

Scanare virusi online

Utilizatorii pot infecta sistemul prin accesarea unor link-uri prezente in email, retele sociale, forumuri, site-uri, mesagerie.

Infestarea sistemului prin intermediul stick-urilor USB este deja sport mondial.

stick USB

Nu este de ajuns sa nu folositi stick-uri USB straine. Daca ati folosit propriul stick USB intr-un alt sistem, stick-ul USB poate fi infectat. Stick-ul USB poate infecta sistemul si orice alt dispozitiv de stocare care poate fi rescris - cum ar fi cardul foto.

Puteti folosi un antivirus instalat in sistem sau puteti folosi serviciile online de scanare antivirus. Doua asemenea servicii online pentru scanare antivirus sunt oferite de Bitdefender si Eset.

Bitdefender QuickScan
ESET Free Online Scanner

Ambele aplicatii (free) vor instala un mic programel in sistem apoi vor incepe scanarea. Le folosesc pe ambele de ani buni rezultatele fiind multumitoare.

Este recomandabila scanarea sistemului macar o data la doua-trei luni. Sunt sigur ca multi utilizatori vor fi suprinsi cand vor descoperi ca sistemul este infectat cu vreun malware (virus, troian, vierme, backdoor, rootkit ...).

Incercati sa va faceti putin timp si pentru aceasta sarcina, uneori plictisitoare. Am avut multe cazuri in care aproape toate datele utilizatorului au fost compromise prin virusare, utilizatorul neavand nicio copie de siguranta (backup) pentru acestea. Adio poze, video, documente ... !
Nu accesati link-uri necunoscute, aveti grija cu stick-urile USB sau CD/DVD-urile necunoscute, creati-va backup-uri (CD/DVD) si scanati sistemul cu produse antivirus/antimalware.

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Chemtrails - darele mortii raspandite de avioane (video)

Foarte multi oameni au sesizat reteaua ciudata de dare pe cer, dare foarte lungi, lasate de avioane de mari dimensiuni. Aceste dare lungi care brazdeaza cerul sunt compuse din substante chimice pulverizate de avioane. Darele respective se numesc chemtrails sau, mai nou, darele mortii.

Jocuri online - plugin-uri utile

Utilizatorii incepatori pot ramane serios pe ganduri atunci cand observa ca PC-ul nou-nout nu poate rula online nici macar un joculet flash.
Pentru a putea rula jocuri online in browser utilizatorul va trebui sa instaleze cateva plugin-uri auxiliare. Numai prin intermediul acestor plugin-uri jocurile online vor putea rula.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.