Treceți la conținutul principal

Scanare virusi online

Utilizatorii pot infecta sistemul prin accesarea unor link-uri prezente in email, retele sociale, forumuri, site-uri, mesagerie.

Infestarea sistemului prin intermediul stick-urilor USB este deja sport mondial.

stick USB

Nu este de ajuns sa nu folositi stick-uri USB straine. Daca ati folosit propriul stick USB intr-un alt sistem, stick-ul USB poate fi infectat. Stick-ul USB poate infecta sistemul si orice alt dispozitiv de stocare care poate fi rescris - cum ar fi cardul foto.

Puteti folosi un antivirus instalat in sistem sau puteti folosi serviciile online de scanare antivirus. Doua asemenea servicii online pentru scanare antivirus sunt oferite de Bitdefender si Eset.

Bitdefender QuickScan
ESET Free Online Scanner

Ambele aplicatii (free) vor instala un mic programel in sistem apoi vor incepe scanarea. Le folosesc pe ambele de ani buni rezultatele fiind multumitoare.

Este recomandabila scanarea sistemului macar o data la doua-trei luni. Sunt sigur ca multi utilizatori vor fi suprinsi cand vor descoperi ca sistemul este infectat cu vreun malware (virus, troian, vierme, backdoor, rootkit ...).

Incercati sa va faceti putin timp si pentru aceasta sarcina, uneori plictisitoare. Am avut multe cazuri in care aproape toate datele utilizatorului au fost compromise prin virusare, utilizatorul neavand nicio copie de siguranta (backup) pentru acestea. Adio poze, video, documente ... !
Nu accesati link-uri necunoscute, aveti grija cu stick-urile USB sau CD/DVD-urile necunoscute, creati-va backup-uri (CD/DVD) si scanati sistemul cu produse antivirus/antimalware.

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Incalzirea globala - inselatorie de proportii globale (video)

Stiati ca iernile grele, zapada inalta de un metru, gerul care-ti taie respiratia sunt cauzate de incalzirea vremii??? Ce? Nu e logic? Stiu!

Film crestin - Imparatul David (subtitrat)

In preajma Craciunului, un film crestin, subtitrat in romana. Vizionare placuta.

Yepi - site jocuri online

Jocurile in browser reprezinta unul dintre motivele principale pentru care utilizatorii intra online.

Perioada interbelica, perioada de aur a Romaniei

Uitandu-ma peste fotografii din perioada interbelica am realizat ca Romania a fost candva o adevarata tara europeana. Chiar si din fotografii poti sesiza ca exista o diferenta uriasa intre mentalitatea romanului de atunci si ce-l de astazi - diferenta este atat de mare incat cei doi par a nu avea nimic in comun.