12 februarie 2013

Valentine's Day si excrocherii pe Internet

Unii vad in Valentine's Day o zi a iubirii asa ca sunt dispusi sa cheltuie niste bani pentru persoana iubita. Si excrocii de pe Internet stiu asta asa ca - prevazatori - intotdeauna sunt pregatiti cu cateva "oferte bune".

Bitdefender enumera cateva asemenea oferte lansate de spammeri de Valentine's Day. Printre acestea gasim atragerea in cursa a utilizatorilor prin wallpaper-e, felicitari electronice, limuzine, intalniri amoroase, flori, aplicatii Android, cadouri (smartphone-uri, inele cu diamant, ceasuri scumpe ...).
Cele mai multe asemenea "oferte" redirectioneaza user-ul catre site-uri periculoase.

Atentie si la profilurile false de pe Facebook sau alte retele sociale. Un profil creat recent si absenta datelor personale sau a pozelor poate fi un profil suspicios.


Ofertele spammerilor sunt "fara numar" iar imaginatia acestora este fara limita. Scopul acestor spammeri este sa ajunga la datele dumneavoastra personale.

Cumparati produse de pe site-uri consacrate, nu accesati link-urile necunoscute postate in cadrul retelelor sociale sau din email si nu descarcati atasamentele mesajelor straine. De fapt, un atasament poate fi periculos chiar daca este trimis de o persoana cunoscuta deoarece este posibil ca persoana respectiva sa nu stie ca fisierul atasat este un fisier periculos.

Fiti prevazatori! Internetul nu este un spatiu idilic. Uneori este util sa efectuati si o scanare online antivirus a sistemului.Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)