Treceți la conținutul principal

Valentine's Day si excrocherii pe Internet

Unii vad in Valentine's Day o zi a iubirii asa ca sunt dispusi sa cheltuie niste bani pentru persoana iubita. Si excrocii de pe Internet stiu asta asa ca - prevazatori - intotdeauna sunt pregatiti cu cateva "oferte bune".

Bitdefender enumera cateva asemenea oferte lansate de spammeri de Valentine's Day. Printre acestea gasim atragerea in cursa a utilizatorilor prin wallpaper-e, felicitari electronice, limuzine, intalniri amoroase, flori, aplicatii Android, cadouri (smartphone-uri, inele cu diamant, ceasuri scumpe ...).
Cele mai multe asemenea "oferte" redirectioneaza user-ul catre site-uri periculoase.

Atentie si la profilurile false de pe Facebook sau alte retele sociale. Un profil creat recent si absenta datelor personale sau a pozelor poate fi un profil suspicios.


Ofertele spammerilor sunt "fara numar" iar imaginatia acestora este fara limita. Scopul acestor spammeri este sa ajunga la datele dumneavoastra personale.

Cumparati produse de pe site-uri consacrate, nu accesati link-urile necunoscute postate in cadrul retelelor sociale sau din email si nu descarcati atasamentele mesajelor straine. De fapt, un atasament poate fi periculos chiar daca este trimis de o persoana cunoscuta deoarece este posibil ca persoana respectiva sa nu stie ca fisierul atasat este un fisier periculos.

Fiti prevazatori! Internetul nu este un spatiu idilic. Uneori este util sa efectuati si o scanare online antivirus a sistemului.

Postări populare de pe acest blog

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Televiziunile din Romania si adevarul despre prigoana crestinilor din Egipt (foto/video)

Ati vazut cumva pe vreun canal tv romanesc prigoana cumplita la care sunt expusi crestinii din Egipt? Ati vazut cumva cum sunt arse bisericile crestine din Egipt si cum sunt omorati crestini nevinovati? Ati vazut vreo stire pe vreun canal tv romanesc din care sa reiasa ca autorii masacrelor din Egipt sunt teroristii din Fratia Musulmana, organizatie sprijinita de Bruxelles si Washington? Nu cred!

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.