Treceți la conținutul principal

Cum sunt tratati cetatenii romani si bulgari in Germania (video)

Europa comuna, Uniunea Europeana, Statele Unite ale Europei - concepte utopice? Cel mai probabil. Urmariti reportajul de mai jos.

Exista europeni care sa creada astazi, sincer, intr-o Europa comuna, intr-o convietuire armonioasa intre est si vest in viitorul apropiat? Daca veti intalni asemenea naivi invitati-i sa urmareasca reportajul socant de mai jos.

Trebuie subliniat faptul ca diferentele dintre est si vest nu pot fi rezolvate numai prin tratate sau tot felul de hartii oficiale, asa cum se incearca astazi. Simpla dorinta nu ajunge - ar fi bine sa fie atat de usor. Intre est si vest exista decalaje enorme. Vestul ne percepe ca pe niste saraci inapoiati, eventual doar buni de muls. Nu suntem primiti la masa bogatilor ci suntem tinuti in holul de afara.

La aceasta ora nu vorbim de o Europa cu doua viteze - care ar putea functiona rezonabil - ci de una cu cinci viteze. Problema este ca o Europa cu cinci viteze nu are nicio sansa de convietuire armonioasa. Saracia omniprezenta din est poate contribui substantial la distrugerea ideii de Europa unita.

Cei cincizeci de ani de comunism au condamnat estul Europei la saracie si subdezvoltare. Nu se pot face minuni in cativa ani iar decalajele (salarii, tehnologie, civilizatie, educatie, legislatie, infrastructura ...) dintre est si vest continua sa fie foarte mari.

Romania este si saraca si corupta si, bineinteles, furata sistematic si din interior si din exterior. Sistemul de invatamant, singurul care ar fi putut asigura o educatie adecvata noii generatii, horcaie in chinuri. De vreo cercetare in vreun domeniu n-am mai auzit nimic de ani buni. Miliardarii de carton si insignifianta clasa de mijoc nu valoreaza mare lucru la nivel national.

De la micii intreprinzatori nu ne putem astepta la mai nimic pe viitor din cauza suprataxarii si supraimpozitarii implementate in ritm frenetic. Daca analizezi unele acte legislative ai impresia ca acestea sunt create nu pentru a sprijini micul intreprinzator ci pentru a inchide chiar si micile afaceri care inca-si mai trag sufletul. Daca nu vor mai exista noi afaceri (cine sa se mai incumete?), de unde locuri de munca noi, de unde salarii, de unde crestere economica? De la corporatii? Hahahaha!

Tinand cont de cele de mai sus nu trebuie sa fii mare analist economic ca sa-ti dai seama de un lucru cat se poate de simplu: saracia romanilor nu va disparea in curand ci, din pacate, va creste. Nu exista prea multe motive de optimism.

Cativa vest-europeni globalisti s-au grabit foarte tare cu Uniunea Europeana. Vestul nu este dispus sa ajute estul sa se ridice iar esticii incep sa-si arate nemultumirile din ce in ce mai vizibil. Pana acum est-europenii n-au avut parte decat de o saracire crescanda, de pierderea resurselor, de inmultirea restrictiilor de tot felul si de cresteri de preturi fara final. Daca lucrurile vor mai continua in acest fel este de la sine inteles ca tensiunile dintre est si vest se vor amplifica in viitor.
Sa mai amintesc si de faptul ca nici sudul nu se intelege prea bine cu nordul Europei? Sa mai adaug si diferentele culturale si religioase dintre est si vest?

In reportajul de mai jos se poate observa, la nivel micro, cum ne privesc, in realitate, multi dintre vestici. Este de ajuns sa urmaresti reportajul pentru a intelege - chiar daca vii de pe Marte - faptul ca, in practica, Uniunea Europeana nu poate, inca, exista.
Est-europenii sunt supusi in vest, de multe ori, la umilinte greu de acceptat in secolul XXI. De multe ori romanii si bulgarii sunt tratati ca sclavii de pe plantatii - lipseste doar biciul dar ... cine stie ce-o mai fi pe viitor? Sa mai asteptam. Uniune europeana? Europa comuna? Poate sta sclavul si stapanul la aceeasi masa?

Stiu ca si noi avem partea noastra de vina insa modul in care-i privesc unii nemti pe cetatenii romani si bulgari (europeni) este inadmisibil (fara sa vrei iti amintesti de perioadele negre de acum vreo 68 de ani). Asemenea comportament n-am mai intalnit nicaieri in lumea civilizata.

Socant este faptul ca reprezentanti ai administratiei din Dortmund au un asemenea comportament extremist, nu cativa ametiti de pe strada. Urmariti reportajul.

Postări populare de pe acest blog

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.

Televiziunile din Romania si adevarul despre prigoana crestinilor din Egipt (foto/video)

Ati vazut cumva pe vreun canal tv romanesc prigoana cumplita la care sunt expusi crestinii din Egipt? Ati vazut cumva cum sunt arse bisericile crestine din Egipt si cum sunt omorati crestini nevinovati? Ati vazut vreo stire pe vreun canal tv romanesc din care sa reiasa ca autorii masacrelor din Egipt sunt teroristii din Fratia Musulmana, organizatie sprijinita de Bruxelles si Washington? Nu cred!