Treceți la conținutul principal

Deosebirile dintre ortodocsi si catolici

Putini stiu cu exactitate care sunt deosebirile dintre ortodocsi si catolici.
Care sunt punctele asupra carora cele doua culte nu s-au inteles? Ce anume a cauzat marea schisma in 1054?

Recent am citit un articol care limpezeste putin lucrurile. Spun "putin" deoarece asemenea lucruri nu sunt simplu de explicat. Pentru a putea explica in profunzime deosebirile care despart cele doua culte ar trebui sa scrii, cel putin, o carte.

Din articolul respectiv am extras cateva deosebiri: Filioque, folosirea painii nedospite (azima), sfintirea “cinstitelor daruri”. Lecturand articolul constati ca multe probleme pleaca chiar de la papa care a incercat sa-si asigure un prim-loc in toate cele.

Papa se mai considera si conducatorul lumii crestine, succesor al Apostolului Petru. Asta nu ar fi o mare problema, fiecare avand libertatea sa se creada cine doreste. Problema care mi se pare a fi mai grava este ca papa se crede si "vicar-reprezentant al lui Hristos pe pamant". Nu-mi amintesc ca in Biblie sa existe vreo referire in aceasta privinta.

Romania se afla pe locul al noualea in Europa ca numar de crestini, majoritatea romanilor (99%) fiind crestini, 87% dintre acestia fiind crestin-ortodocsi.

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Chemtrails - darele mortii raspandite de avioane (video)

Foarte multi oameni au sesizat reteaua ciudata de dare pe cer, dare foarte lungi, lasate de avioane de mari dimensiuni. Aceste dare lungi care brazdeaza cerul sunt compuse din substante chimice pulverizate de avioane. Darele respective se numesc chemtrails sau, mai nou, darele mortii.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Jocuri online - plugin-uri utile

Utilizatorii incepatori pot ramane serios pe ganduri atunci cand observa ca PC-ul nou-nout nu poate rula online nici macar un joculet flash.
Pentru a putea rula jocuri online in browser utilizatorul va trebui sa instaleze cateva plugin-uri auxiliare. Numai prin intermediul acestor plugin-uri jocurile online vor putea rula.

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.