Treceți la conținutul principal

Autostrada Bucuresti - Ploiesti, un proiect abandonat (video)

In conditiile in care Romania are o infrastructura rutiera jalnica, putinele autostrazi care exista ar trebui sa fie utile, eficiente, sa poti ajunge rapid din punctul A in punctul B fara probleme. Nu este cazul autostrazii Bucuresti - Ploiesti (A3).

Cineva cu mintea "luminata" a decis sa construiasca o autostrada care sa plece de undeva de pe centura Ploiestiului si sa duca undeva in partea de nord a Bucurestiului. Pe toata lungimea ei nu exista nici facilitati, nici iesiri. Autostrada Fantoma ar fi un nume potrivit pentru acest proiect nefericit.

O singura data am folosit autostrada Bucuresti-Ploiesti. Am plecat din Ploiesti pentru a ajunge undeva in cartierul Progresul (unde am si locuit aproape un an). A fost cea mai proasta alegere pe care am putut s-o fac caci in zona de nord a Bucurestiului totul s-a terminat: autostrada se termina undeva intr-o comuna.
La fel ca in toate tarile civilizate, m-am gandit sa ma orientez dupa indicatoare. Care indicatoare? Nu ma mai gandeam sa ajung in Progresul ci macar in centru sau intr-o zona cunoscuta. Nicio sansa. Pe indicatoarele care, totusi, existau erau trecute numai localitati ???

Autostrada Bucuresti-Ploiesti reprezinta un proiect de care autoritatile si-au batut practic joc; 550 de milioane de euro aruncate pe geam. Dupa ce a fost construita total aiurea, a fost si abandonata.
Nici cei conduc astazi nu dau semne ca ar fi interesati sa rezolve problema. Toata ziua sunt transmise in direct ciudatele sedinte de guvern televizate insa n-am auzit vreo vorba despre A3, o autostrada foarte importanta pentru cetateni si economie.

Soferii, oricum, nu mai sunt interesati de autostrada A3 ci prefera sa foloseasca, in continuare, DN1. In timp ce pe autostrada A3 circula, in medie, aproape 2000 de masini/zi, pe DN1 circula 16.000 de masini/zi. E clar ca avem de-a face cu o autostrada fantomatica pe care nu vrea nimeni sa circule.

Postări populare de pe acest blog

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Regionalizarea Romaniei, Agenda 21 si Noua Ordine Mondiala

Multi se intreaba care este adevaratul scop al regionalizarii, masura globalista impusa de Bruxelles si promovata de o mare parte dintre politicienii globalisti romani.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Toshiba Satellite - dezactivare Boot Speed Fast in BIOS

Un numar mare de modele de laptop-uri Toshiba Satellite au optiunea Boot Speed in meniul din BIOS.

Film crestin - Imparatul David (subtitrat)

In preajma Craciunului, un film crestin, subtitrat in romana. Vizionare placuta.