Treceți la conținutul principal

Excrocherii pe internet - nigerian scam

Ati fost informati printr-un email ca sunteti castigatorul catorva milioane de dolari? Atunci aveti de-a face cu nigerian scam, o inselatoria mai veche prin intermediul careia puteti fi excrocat.

Acum cateva zile am fost sunat de o clienta care m-a intrebat ce sa faca caci a primit un email prin care a fost informata ca este castigatoarea unei sume enorme de bani, cateva milioane de dolari. Am ramas uimit de faptul ca respectiva clienta habar nu avea de scam-ul nigerian caci excrocheria este veche pe internet.

M-am gandit ca n-ar fi rau sa reamitesc faptul ca scam-ul nigerian este o metoda prin care diversi excroci incearca sa obtina bani de la useri, promitandu-le castiguri fabuloase. Povestile pe care le concep acesti excroci sunt, de cele mai multe ori, stupide sau chiar cretine. Multi useri fac, insa, abstractie de acest aspect in speranta ca vor obtine fondurile promise.

Email-urile trimise de excroci sunt agramate, prost formatate, multe dintre acestea avand adresele reale de email ascunse.

Puteti vedea adresa reala de email a expeditorului accesand meniurile prezentate in figurile de mai jos.

Gmail


Yahoo MailMai jos am postat si cateva capturi care contin email-uri de tip nigerian scam.


Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Ministrul muncii nu intelege de ce oamenii prefera sa stea in somaj decat sa se mai angajeze

In Romania salariul a devenit atat de mic incat nu prea mai merita sa muncesti. Ma refer la salarii de 7-8 milioane, adica la cele 7-8 hartii cu care nu prea mai ai ce face.

In ultimii ani puterea de cumparare a romanilor a scazut dramatic. Pretul utilitatilor creste continuu, fara nicio noima, doar dupa bunul plac al unor baieti. Incepem sa depasim preturile utilitatilor din Germania, Franta, Italia si tot nu ne oprim. Si de ce ne-am opri? In fond, de ce sa nu avem cele mai mari preturi de pe Terra daca tot se poate.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Maximilian - Arată Bine feat. MefX & DJ Oldskull (Cenzurat)

Clipul e bun :).

Cel mai mare elicopter din lume ridica in aer un elicopter militar american (video)

Ati vazut vreodata un elicopter de peste 10 tone stand in aer fara ca elicele sa functioneze? Nici eu ... pana acum.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.