10 aprilie 2013

Excrocherii pe internet - nigerian scam

Ati fost informati printr-un email ca sunteti castigatorul catorva milioane de dolari? Atunci aveti de-a face cu nigerian scam, o inselatoria mai veche prin intermediul careia puteti fi excrocat.

Acum cateva zile am fost sunat de o clienta care m-a intrebat ce sa faca caci a primit un email prin care a fost informata ca este castigatoarea unei sume enorme de bani, cateva milioane de dolari. Am ramas uimit de faptul ca respectiva clienta habar nu avea de scam-ul nigerian caci excrocheria este veche pe internet.

M-am gandit ca n-ar fi rau sa reamitesc faptul ca scam-ul nigerian este o metoda prin care diversi excroci incearca sa obtina bani de la useri, promitandu-le castiguri fabuloase. Povestile pe care le concep acesti excroci sunt, de cele mai multe ori, stupide sau chiar cretine. Multi useri fac, insa, abstractie de acest aspect in speranta ca vor obtine fondurile promise.

Email-urile trimise de excroci sunt agramate, prost formatate, multe dintre acestea avand adresele reale de email ascunse.

Puteti vedea adresa reala de email a expeditorului accesand meniurile prezentate in figurile de mai jos.

Gmail


Yahoo MailMai jos am postat si cateva capturi care contin email-uri de tip nigerian scam.
Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)