21 mai 2013

Becurile economice - periculoase pentru sanatate

Becurile economice CFL (Compact Fluorescent Lamp) functioneaza pe baza de mercur, un produs toxic. Putem vorbi de un mediu eco atunci cand avem de-a face cu mercurul?
Se pare ca pentru comisia europeana nu conteaza prea mult mediul eco si sanatatea consumatorilor europeni atunci cand este vorba de interese corporatiste. In anul 2009 comisia europeana a interzis, pur si simplu, obisnuitele becuri incandescente. De ce s-a luat aceasta masura radicala? Oficial pentru eficienta energetica si pentru protectia mediului. Neoficial lucrurile sunt mai complicate.


In jurul acestui tip de bec exista multa confuzie, multe lucruri nu sunt lamurite asa cum veti putea observa in documentarul video de mai jos, realizat de cei de la Deutche Welle.

Au existat teste concludente care sa demonstreze ca becurile eco consuma mai putina energie? Se pare ca nu.
Rezista aceste becuri atat cat afirma fabricantii? Iarasi se pare ca nu.
De ce nu sunt interzise becurile CFL cu mercur atata timp cat termometrele cu acelasi mercur au fost interzise?
Dar peste toate aceste intrebari se naste una mult mai importanta: becurile CFL ne pot afecta sanatatea? Se pare ca da, aceste becuri CFL pot declansa cancerul deoarece, printre alte substante periculoase cum ar fi mercurul si fenolul, becurile CFL emit si radiatii ultraviolete la nivele niveluri inalte.

Ce se intampla in cazul in care un asemenea bec se sparge? In cateva secunde vaporii de mercur intra in plamani.
Becul asta este o mare pacaleala (periculoasa) bagata cu forta pe gatul consumatorilor europeni de catre globalistii comisiei europene. In plus, nu numai ca becurile CFL nu sunt eco ci sunt chiar periculoase pentru oameni si mediu.

Eu, din fericire, nu folosesc becuri CFL deoarece nu-mi place lumina slaba, ciudata si difuza pe care acestea o emit. Folosesc becuri incandescente si cateva cu halogen.Documentarul subtitrat ro aici.

Pentru a descoperi mai multe despre periculozitatea becurilor CFL folositi fraza "cfl bulbs dangerous" pe Google.Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)