Treceți la conținutul principal

Becurile economice - periculoase pentru sanatate

Becurile economice CFL (Compact Fluorescent Lamp) functioneaza pe baza de mercur, un produs toxic. Putem vorbi de un mediu eco atunci cand avem de-a face cu mercurul?
Se pare ca pentru comisia europeana nu conteaza prea mult mediul eco si sanatatea consumatorilor europeni atunci cand este vorba de interese corporatiste. In anul 2009 comisia europeana a interzis, pur si simplu, obisnuitele becuri incandescente. De ce s-a luat aceasta masura radicala? Oficial pentru eficienta energetica si pentru protectia mediului. Neoficial lucrurile sunt mai complicate.


In jurul acestui tip de bec exista multa confuzie, multe lucruri nu sunt lamurite asa cum veti putea observa in documentarul video de mai jos, realizat de cei de la Deutche Welle.

Au existat teste concludente care sa demonstreze ca becurile eco consuma mai putina energie? Se pare ca nu.
Rezista aceste becuri atat cat afirma fabricantii? Iarasi se pare ca nu.
De ce nu sunt interzise becurile CFL cu mercur atata timp cat termometrele cu acelasi mercur au fost interzise?
Dar peste toate aceste intrebari se naste una mult mai importanta: becurile CFL ne pot afecta sanatatea? Se pare ca da, aceste becuri CFL pot declansa cancerul deoarece, printre alte substante periculoase cum ar fi mercurul si fenolul, becurile CFL emit si radiatii ultraviolete la nivele niveluri inalte.

Ce se intampla in cazul in care un asemenea bec se sparge? In cateva secunde vaporii de mercur intra in plamani.
Becul asta este o mare pacaleala (periculoasa) bagata cu forta pe gatul consumatorilor europeni de catre globalistii comisiei europene. In plus, nu numai ca becurile CFL nu sunt eco ci sunt chiar periculoase pentru oameni si mediu.

Eu, din fericire, nu folosesc becuri CFL deoarece nu-mi place lumina slaba, ciudata si difuza pe care acestea o emit. Folosesc becuri incandescente si cateva cu halogen.Documentarul subtitrat ro aici.

Pentru a descoperi mai multe despre periculozitatea becurilor CFL folositi fraza "cfl bulbs dangerous" pe Google.

Postări populare de pe acest blog

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Toshiba Satellite - dezactivare Boot Speed Fast in BIOS

Un numar mare de modele de laptop-uri Toshiba Satellite au optiunea Boot Speed in meniul din BIOS.

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Data aparitie GTA V pentru PC

Rockstar le-a dat o veste buna fanilor jocului GTA V, anuntand data aparitiei pentru PC.

Hitler - cum se instaureaza o dictatura (video)

Din pacate, in secolul XX, Europa a trecut prin fascism, nazism, comunism, bolsevism. Aceste sisteme totalitare, izvorate din socialism, au creat dictaturi sangeroase. In fruntea acestor sisteme s-a aflat, inevitabil, cate un "tatuc" psihopat care s-a considerat, fireste, un vizionar intelept. Hitler s-a bazat pe o "elita" formata dintr-o adunatura de indivizi malefici, multi dintre acestia avand grave probleme psihice.
Foarte important de retinut este faptul ca toate aceste sisteme dictatoriale au creat genocide invocand "binele comun", "binele comunitatii", "o viata mai buna pentru toti". In cadrul acestor sisteme totalitarebinele individului n-a contat niciodata.

Film crestin - Imparatul David (subtitrat)

In preajma Craciunului, un film crestin, subtitrat in romana. Vizionare placuta.