Treceți la conținutul principal

Documentar Rosia Montana (video)

Toata lumea este la curent cu faptul ca bogatele zacaminte de la Rosia Montana au fost luate in colimator de catre corporatii insa putina lume stie ce se intampla acolo.

Am urmarit documentarul "Rosia Montana, un loc la marginea prapastiei". Impresia pe care mi-a lasat-o documentarul este ca Rosia Montana se afla sub ocupatie. Locuitorii zonei se plang de presiuni, de tot felul de sicane, acestia rezistand cu greu amenintarilor de tot felul.
O zona pitoreasca, istorica, a devenit un fel de teren de lupta. Corporatia si oficialitatile se lupta, cu resurse multiple, sa-i invinga pe curajosii tarani hotarati sa-si apere cu orice pret pamantul.

In documentar se vorbeste si de galerii romane, de inundarea unei largi vai si de distrugerea unor munti. Prin folosirea cianurii, zona va fi distrusa integral. Localitati vor disparea definitiv, cianurile vor infesta apele din subsol, geografia se va schima pentru intotdeauna.
O distrugere ecologica de proportii si o stergere a unei bucati importante din istorie (galeriile romane). Nu-mi imaginez ca asa ceva se poate intampla vreodata.

Propaganda care este folosita pentru a convinge populatia sa plece este subtire si usor de demontat. In documentar sunt fluturate niste cartoane si sunt facute zeci de promisiuni gratuite, unele chiar hilare, fara prea multa logica.

Urmarind documentarul am inteles si de ce se vorbeste din ce in ce mai mult despre noi legi privind exproprierile. Se pare ca acestea au legatura si cu Rosia Montana.

Voi posta prima parte a documentarului mai jos (documentarul are sase parti). Restul documentarului il puteti viziona pe Youtube. Este foarte posibil ca acest documentar sa dispara in viitor asa cum au disparut multe alte documentare interesante asa ca va sfatuiesc sa-l urmariti cat mai este posibil.


Postări populare de pe acest blog

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.

Televiziunile din Romania si adevarul despre prigoana crestinilor din Egipt (foto/video)

Ati vazut cumva pe vreun canal tv romanesc prigoana cumplita la care sunt expusi crestinii din Egipt? Ati vazut cumva cum sunt arse bisericile crestine din Egipt si cum sunt omorati crestini nevinovati? Ati vazut vreo stire pe vreun canal tv romanesc din care sa reiasa ca autorii masacrelor din Egipt sunt teroristii din Fratia Musulmana, organizatie sprijinita de Bruxelles si Washington? Nu cred!