26 mai 2013

Euro Truck Simulator 2 - opinie finala si cateva imagini din joc

Am decis sa dezinstalez Euro Truck Simulator 2.

In postarea "Eurotruck Simulator 2 - algoritm trafic" criticam algoritmul care sta la baza traficului din joc.
Chiar si asa, totusi, ma gandeam sa continui jocul care are si destule parti bune. Ok. Am mai facut ceva bani, am mai cumparat cateva camioane (am vandut doua intre timp), am angajat soferi pentru camioanele cumparate, mi-am schimbat camionul cu un Scania (avusesem un Vailant) pe care l-am imbunatatit total dpv tehnic.

Eram decis sa continui, insa, la un moment dat, s-a intamplat ceva absolut stupid. Dupa ce ma chinuisem sa traversez toata Europa si toata Marea Britanie fara sa am niciun incident in trafic, inainte cu doar cativa km de destinatie, jocul a generat o masina chiar in fata camionului??? Din senin, fara sa existe nimic in fata, pe un drum de tara, m-am trezit cu o masina drept in fata camionului. La viteza de peste 130 km/h s-a ales praful de toata cursa, avariile camionului ajungand la 67%.

Cu ceva timp inainte se mai intamplase o ciudatenie legata de trafic, in sensul ca un alt camion, care se afla la o distanta mare in spate, a intrat in mine cu toata forta. Pur si simplu s-a infipt in spate. Si atunci fusese vorba tot de o cursa lunga, fara incidente pe traseu, ciudatul accident petrecandu-se tot in apropierea punctului terminus.

E clar ca cei de la SCS Software au de facut modificari in algoritmul legat de trafic. Eu nu mai sunt dispus sa continui sa joc in acest mod. S-ar parea ca daca nu ai incidente in trafic, ti le genereaza jocul numai pentru a-ti ingreuna situatia. Pacat de jocul asta caci potential ar fi existat.

Partea cu traficul nu este singurul minus al jocului. Alte neajunsuri ale jocului:
- orasele sunt foarte mici, acestea aducand mai mult cu niste mari statii construite exclusiv pentru camioane;
- nu exista reprezentari grafice ale avariile autovehiculelor. Chiar si la 100% avarii, autovehiculele arata perfect;
- nu exista ninsoare sau gheata;
- nu exista service decat in orase;
- nu exista prea multe optiuni pentru configurarea tehnica a camionului;
- nu exista competitori.

Daca esti un fan al jocurilor cu camioane si reusesti sa treci peste toate neajunsurile de mai sus jocul poate fi o optiune. Daca ai un volan bun jocul poate deveni chiar atractiv.
Daca vreti sa-l jucati imi mai permit un sfat: salvati des, mai ales la cursele lungi. Din fericire, jocul permite salvari in orice moment.

Nu va asteptati la cine stie ce actiune in joc, la curse ca-n Need for Speed caci nu-i cazul. Pentru gamerii de jocuri tip racing Euro Truck Simulator 2 poate fi groaznic de plictisitor.
Sa speram ca in viitoarele serii sim produse de SCS Software neajunsurile enumerate mai sus vor fi rezolvate.

Cateva imagini din joc

EuroTruck Simulator 2

EuroTruck Simulator 2

EuroTruck Simulator 2

EuroTruck Simulator 2

EuroTruck Simulator 2

EuroTruck Simulator 2

EuroTruck Simulator 2

EuroTruck Simulator 2

Pretul jocului in Ro: aproximativ 100 RON.
Site oficial Euro Truck Simulator 2Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)