Treceți la conținutul principal

Windows Blue - tot fara Start Menu (video)

Userii nu agreeaza noua interfata confuza a Windows-ului 8. In noua versiune Windows 8.1 (Blue) Microsoft introduce un asa-zis buton de start numit "Start tip".

Problema cu acest "Start tip" (un icon reprezentand logo-ul Windows-ului) este ca acesta nu deschide familiarul meniu de start (Start Menu) al sistemelor de operare Windows ci meniul de start al Windows-ului 8??? Pare ca Microsoft incearca, prin aceasta miscare, sa-si amageasca userii.

Windows 8 Blue

Noua versiune Windows 8.1 (Blue) creeaza o puternica legatura cu mediul online, mai precis cu cloud-ul Microsoft. Cautarile (Search charm) vor fi legate de motorul Bing care va avea legatura si cu serviciul SkyDrive. Userii, insa, nu vor putea schimba motorul de cautare implicit.
Exista legaturi directe si cu Windows Store si alte aplicatii online.Din cauza interfetei confuze putem presupune ca userul obisnuit va avea dificultati in a configura sistemul in asa fel incat sa obtina intimitate, sa se rupa de legaturile online conectate la serviciile Microsoft.

Problema Windows-ului 8 rezida in faptul ca este un sistem de operare dotat cu o interfata specifica tabletelor, eventual laptopurilor cu display touch screen. Din aceasta cauza userii obisnuiti cu sistemele desktop clasice vor ramane ani buni cu Windows 7 sau cu Windows XP.

Chiar daca momentan "nu se simte prea bine", Windows 8 poate fi o optiune pentru viitor, pentru anumite categorii de useri.

Postări populare de pe acest blog

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cum curat tastatura computerului (video)

De multe ori am fost intrebat cum se curata tastatura unui computer asa ca am realizat un clip video pe aceasta tema. In clipul video am folosit o tastatura ieftina, veche de vreo doi ani, folosita la service PC,  de mai multe persoane.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Muzica si efecte pe desktop - plugin Winamp

Doriti efecte vizuale pe desktop in timp ce ascultati muzica la pc? Folositi player-ul media Winamp.

Televiziunile din Romania si adevarul despre prigoana crestinilor din Egipt (foto/video)

Ati vazut cumva pe vreun canal tv romanesc prigoana cumplita la care sunt expusi crestinii din Egipt? Ati vazut cumva cum sunt arse bisericile crestine din Egipt si cum sunt omorati crestini nevinovati? Ati vazut vreo stire pe vreun canal tv romanesc din care sa reiasa ca autorii masacrelor din Egipt sunt teroristii din Fratia Musulmana, organizatie sprijinita de Bruxelles si Washington? Nu cred!