31 mai 2013

Windows Blue - tot fara Start Menu (video)

Userii nu agreeaza noua interfata confuza a Windows-ului 8. In noua versiune Windows 8.1 (Blue) Microsoft introduce un asa-zis buton de start numit "Start tip".

Problema cu acest "Start tip" (un icon reprezentand logo-ul Windows-ului) este ca acesta nu deschide familiarul meniu de start (Start Menu) al sistemelor de operare Windows ci meniul de start al Windows-ului 8??? Pare ca Microsoft incearca, prin aceasta miscare, sa-si amageasca userii.

Windows 8 Blue

Noua versiune Windows 8.1 (Blue) creeaza o puternica legatura cu mediul online, mai precis cu cloud-ul Microsoft. Cautarile (Search charm) vor fi legate de motorul Bing care va avea legatura si cu serviciul SkyDrive. Userii, insa, nu vor putea schimba motorul de cautare implicit.
Exista legaturi directe si cu Windows Store si alte aplicatii online.Din cauza interfetei confuze putem presupune ca userul obisnuit va avea dificultati in a configura sistemul in asa fel incat sa obtina intimitate, sa se rupa de legaturile online conectate la serviciile Microsoft.

Problema Windows-ului 8 rezida in faptul ca este un sistem de operare dotat cu o interfata specifica tabletelor, eventual laptopurilor cu display touch screen. Din aceasta cauza userii obisnuiti cu sistemele desktop clasice vor ramane ani buni cu Windows 7 sau cu Windows XP.

Chiar daca momentan "nu se simte prea bine", Windows 8 poate fi o optiune pentru viitor, pentru anumite categorii de useri.Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)