Treceți la conținutul principal

Windows Blue - tot fara Start Menu (video)

Userii nu agreeaza noua interfata confuza a Windows-ului 8. In noua versiune Windows 8.1 (Blue) Microsoft introduce un asa-zis buton de start numit "Start tip".

Problema cu acest "Start tip" (un icon reprezentand logo-ul Windows-ului) este ca acesta nu deschide familiarul meniu de start (Start Menu) al sistemelor de operare Windows ci meniul de start al Windows-ului 8??? Pare ca Microsoft incearca, prin aceasta miscare, sa-si amageasca userii.

Windows 8 Blue

Noua versiune Windows 8.1 (Blue) creeaza o puternica legatura cu mediul online, mai precis cu cloud-ul Microsoft. Cautarile (Search charm) vor fi legate de motorul Bing care va avea legatura si cu serviciul SkyDrive. Userii, insa, nu vor putea schimba motorul de cautare implicit.
Exista legaturi directe si cu Windows Store si alte aplicatii online.Din cauza interfetei confuze putem presupune ca userul obisnuit va avea dificultati in a configura sistemul in asa fel incat sa obtina intimitate, sa se rupa de legaturile online conectate la serviciile Microsoft.

Problema Windows-ului 8 rezida in faptul ca este un sistem de operare dotat cu o interfata specifica tabletelor, eventual laptopurilor cu display touch screen. Din aceasta cauza userii obisnuiti cu sistemele desktop clasice vor ramane ani buni cu Windows 7 sau cu Windows XP.

Chiar daca momentan "nu se simte prea bine", Windows 8 poate fi o optiune pentru viitor, pentru anumite categorii de useri.

Postări populare de pe acest blog

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Incalzirea globala - inselatorie de proportii globale (video)

Stiati ca iernile grele, zapada inalta de un metru, gerul care-ti taie respiratia sunt cauzate de incalzirea vremii??? Ce? Nu e logic? Stiu!

Film crestin - Imparatul David (subtitrat)

In preajma Craciunului, un film crestin, subtitrat in romana. Vizionare placuta.

Perioada interbelica, perioada de aur a Romaniei

Uitandu-ma peste fotografii din perioada interbelica am realizat ca Romania a fost candva o adevarata tara europeana. Chiar si din fotografii poti sesiza ca exista o diferenta uriasa intre mentalitatea romanului de atunci si ce-l de astazi - diferenta este atat de mare incat cei doi par a nu avea nimic in comun.

Yepi - site jocuri online

Jocurile in browser reprezinta unul dintre motivele principale pentru care utilizatorii intra online.