21 mai 2013

Yahoo cumpara Tumblr si imbunatateste Flickr

Reteaua Yahoo achizitioneaza platforma de blogging si impartire fisiere Tumblr si imbunatateste platforma foto/video Flickr.

Yahoo a platit 1.1 miliarde de dolari cash pentru platforma Tumblr.
Tumblr gazduieste 105 milioane de conturi de blogging, in fiecare secunda existand 900 de postari. Platforma are 300 de miloane de vizitatori unici pe zi si 120.000 de logari zilnice.
Yahoo promite ca nu va face schimbari, Tumblr ramanand o entitate separata.

O alta noutate cu care a surprins Yahoo este imbunatatirea platformei foto/video Flickr.
Primul mentionat in lista de upgrade-uri ar fi designul care este schimbat total. Intamplarea face ca eram logat pe Flickr in momentul in care s-a produs schimbarea designului. Am ramas putin surprins nestiind ce se intampla.
Noul design este mai modern insa nu foarte intuitiv.

design flickr


Flickr a mai suferit cateva imbunatatiri notabile cum ar fi foto la rezolutie maxima si cate un terabyte pentru fiecare user. Wow ... spatiul de stocare oferit de noul Flickr este enorm. Spre comparatie, Google ofera numai 15 GB spatiu de stocare.
Cine n-are cont pe Flickr sa-si faca unul :).

Contul meu Flickr.

Miscarile efectuate de gigantul Yahoo in doar doua zile sunt indraznete. Ramane de vazut ce efecte vor avea cele doua miscari in profiturile viitoare ale retelei si cum vor contraataca ceilalti competitori (Microsoft, Google ...).

Vizitati pagina Facebook a blogului Kraftwin.Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)