18 iunie 2013

Extragerea gazelor de sist prin fracturare hidraulica - emisiune Radu Tudor (video)

In editia de duminica a emisiunii "Punctul de intalnire" Radu Tudor a avut ca tema pericolul reprezentat de fracturarea hidraulica. La emisiune au participat si doi invitati (europarlamentari) care s-au cam chinuit sa convinga, fara prea mare succes, ca fracturarea hidraulica este, de fapt, un lucru nemaipomenit de bun.

fracturare hidraulica

Cel mai mare pericol legat de fracturarea hidraulica mi se pare a fi infestarea panzei freatice cu tot felul de chimicale si chiar cu materiale radioactive. O a doua mare problema este cantitatea uriasa de apa folosita. Nici riscul seismic nu este un factor de neglijat. Nu mai amintesc de perimetrele inchise publicului si de zecile de camioane de mare tonaj care vor strabate soselele din zona.
Tinand cont de toate acestea cred ca organizarea unor referendumuri in zonele afectate este o masura obligatorie.

Trebuie subliniat faptul ca extragerea gazului de sist nu va duce la scaderea pretului gazelor dintr-un motiv foarte simplu: gazul extras nu va fi al Romaniei ci al corporatiei care ni-l va vinde la pretul pietei.
Locurile de munca create vor fi foarte putine, cateva zeci sau sute.
Adevarul este unul foarte simplu: cativa oficiali se ingrijesc ca corporatiile globaliste sa faca profit. Cam despre asta este vorba, in cateva cuvinte!

Gazele, combustibilul, curentul electric, apa, nu vor avea preturi scazute indiferent de cine le-ar gestiona - cat vom fi in "democratica" UE preturile vor creste intr-un ritm sinistru. Problema e doar cine-si va trage enormul profit din gestionarea acestor utilitati.

Revin la emisiune. Dupa cum veti putea observa Radu Tudor a adus documente, date, statistici care demonstreaza faptul ca fracturarea hidraulica poate cauza dezastre atat mediului cat si vietii umane. Cei doi invitati n-au prea avut argumente pertinente, serioase, ci doar zeflemea, mistocarie, iritare, aroganta, manipulare slabuta, balbaieli sau chiar necunoastere a fenomenului - nimic de substanta.
Radu Tudor a scris si un articol pe tema gazelor de sist pe blogul personal.In Statele Unite este posibila fracturarea pe scara industriala deoarece acolo corporatiile, din pacate, au ajuns sa conduca totul. Corporatistii sponsorizeaza pe cine trebuie, isi numesc oameni in puncte-cheie, ajungand chiar pana la a face legi (vezi cazul Monsanto). Speram sa nu ajungem in situatia asta.

Legaturile dintre gazele de sist si bancherii de pe Wall Street.

Mai aminteste cineva de protectia mediului atunci cand este vorba de corporatii? Infestarea solului cu substante chimice si radioactive, cantitati uriase de apa infestata, distrugerea faunei si a florei, cianuri la Rosia Montana, mercur in becurile "eco". Dupa cum se poate usor observa globalistii corporatisti nu dau doi lei pe protectia mediului. Grija si taxele eco sunt numai pentru simpli cetateni.
Cand va mai insista comisia europeana pe protectia mediului, reducerea emisiilor de dioxid de carbon si pe nu mai stiu ce alte energii si chestii verzi amintiti-va de faptul ca aceeasi comisie uita de orice protectie a mediului atunci cand este vorba de corporatisti globalisti. Este usor de observat cum comisia europeana foloseste doua masuri - una pentru globalistii corporatisti si alta pentru cetatenii simpli.

Corporatistii globalisti si sustinatorii acestora n-au pic de respect pentru vietile oamenilor - acestia discuta numai de politici, de resurse, de globalizare, de strategii, de interesele lor corporatiste.
Trebuie ca cineva sa-i trezeasca pe indivizii astia la realitate si sa le transmita un lucru simplu: mai presus de orice invarteli globaliste este viata umana. Daca vietile oamenilor sunt expuse unui risc cat de mic, orice calcul cade, profiturile nu mai conteaza. Daca intr-un raport oficial al Parlamentului European se mai spune si ca este posibil ca vietile oamenilor sa fie puse in pericol atunci chiar ca nu mai inteleg de ce-ar mai fi continuata discutia? Putem pune in balanta interesele financiare cu vietile oamenilor? Daca gandim intr-un mod inferior, ca un globalist corporatist cinic, bineinteles ca vietile oamenilor nu valoreaza mai nimic in fata profitului.
Daca suntem persoane normale, cu constiinta, realizam faptul ca nu ne putem juca cu viata nimanui caci nu avem acest drept.Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)