12 iunie 2013

Reactie Biserica Ortodoxa Romana - casatoria liber consimtita intre soti deschide drumul casatoriilor intre persoane de acelasi sex

Comisia de revizuire a Constitutiei revine asupra propunerii privind definirea familiei si specifica ca familia se intemeiaza pe "casatoria liber consimtita intre soti'. Propunerea initiala definea familia mult mai clar specificand ca aceasta reprezinta "casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie".


Biserica Ortodoxa Romana isi exprima ingrijorarea fata de respingerea primei propuneri, considerand ca acum se deschide drumul catre casatoriile intre persoane de acelasi sex.

Prima propunere, cea corecta din punct de vedere crestin, fusese sustinuta de Crin Antonescu. Cea de-a doua  a fost sustinuta de Victor Ponta, Remus Cernea si agresivul lobby gay.

Daca propunerea ramane in ultima forma in curand ne putea astepta si la crearea unei legi care ar permite casatoriile intre persoane de acelasi sex. Cred ca am fi prima tara ortodoxa in care tipul acesta de casatorii nefiresti ar fi posibil.

Se pare ca majoritatea membrilor comisiei de revizuire a Constitutiei nu sunt crestini decat, probabil, la nivel declarativ, in timpul campaniilor electorale.

Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)