22 iulie 2013

Google Plus pare sa aiba soarta Titanicului (foto)

Google Plus pare sa se scufunde incet, dar sigur, ca fel ca uriasul pachebot Titanic.

In ciuda modificarilor pe care le-a tot incercat Google in acest an (cel putin patru), reteaua Google Plus ramane o retea-fantoma. Google a tot incercat sa castige o felie mare din piata retelelor sociale, insa, pana acum nu pare sa fi gasit drumul catre aceasta tinta. Poate ca greseala celor de la Google este faptul ca au luat Facebook ca reper.

Statistici recente arata faptul ca Google Plus este deja cu prova in apa, scufundarea a inceput. Din totalul share-urilor pe web reteaua Google Plus inregistreaza un ridicol 2%, fiind depasita chiar si de insipida retea Linkedin.

stat google plus

Am cont pe reteaua fantomatica Google Plus. Am cont, insa nu stiu exact care este motivul pentru ca nu-mi prea foloseste la nimic. Share-ul postarilor de pe acest blog in reteaua Google Plus nu-mi returneaza vizitatori, nici macar plusuri pe butonul Google Plus. Verificati cateva dintre postarile populare (coloana dreapta) pentru a vedea diferentele dintre Facebook si Google Plus.

Pe Google Plus nu exista socializarea de pe Facebook. Utilizatorii nu redistribuie postari, materiale ale "prietenilor", nu comunica in retea. De fapt, "prietenii" nu se obosesc sa dea nici macar un plus. Socializarea din Google Plus este la pamant.

Obligativitatea crearii unui cont Google Plus este extrem de enervanta, la fel ca si insistenta maladiva cu care Youtube doreste sa-ti conectezi contul de cel de pe Google Plus.

Activitatea restransa de pe Google Plus este generata, intr-o mare masura, de firme, it-isti, fotografi. Simpli useri nu prea au ce face in aceasta retea.

Soarta retelei Google Plus incepe sa semene cu cea a Titanicului si numai o minune o mai poate salva de la dezastru.

Intreg colosul Google pare sa fie pe un drum gresit. Userii injura Youtube-ul din ce in ce mai vocal, Google Reader, unealta deosebit de utila, a fost retrasa suspect de rapid, GMail-ul a fost "imbunatatit" cu tab-uri de care nu avea nimeni nevoie, algoritmul Panda (ultimul algoritm al motorului de cautare Google) are atatea necunoscute incat nici expertii SEO nu le mai inteleg (oricum, acest algoritm avantajeaza intr-o mare masura site-urile cu trafic deja mare). Cei de la Google par cuprinsi de febra schimbarilor (distructive).

Daca o tine tot asa chiar si mamutul Google va incepe sa se clatine binisor, nu numai reteaua Google Plus.

Eu, de cand a fost retras Google Reader, ma loghez in cloud-ul Google numai pentru a mai posta articole. Este posibil ca "vizionarii" de la Google sa incerce sa "imbunatateasca" si platforma Blogger. La fel de posibil este ca, la un moment dat, sa ma trezesc cu vreun anunt de genul "Ne pare rau, platforma Blogger se va inchide de luna viitoare!". Nimic nu-i imposibil astazi din partea lui Google. Atunci chiar ca-mi voi inchide contul Google si le voi transmite un "Adio!".

Va astept pe pagina Facebook a blogului.

(via)Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)