Treceți la conținutul principal

Ministrul muncii nu intelege de ce oamenii prefera sa stea in somaj decat sa se mai angajeze

In Romania salariul a devenit atat de mic incat nu prea mai merita sa muncesti. Ma refer la salarii de 7-8 milioane, adica la cele 7-8 hartii cu care nu prea mai ai ce face.

In ultimii ani puterea de cumparare a romanilor a scazut dramatic. Pretul utilitatilor creste continuu, fara nicio noima, doar dupa bunul plac al unor baieti. Incepem sa depasim preturile utilitatilor din Germania, Franta, Italia si tot nu ne oprim. Si de ce ne-am opri? In fond, de ce sa nu avem cele mai mari preturi de pe Terra daca tot se poate.

Pretul carburantilor a tot crescut ajungand la o medie de 60RON/ litru, adica la un pret foarte mare pentru cei mai multi dintre salariatii romani.

Bun! In timp ce preturile tot cresc bezmetic, fara nicio logica, amaratul de salariu minim devine tot mai mic. Incepem sa nu mai vorbim, practic, de un salariu in adevaratul sens al cuvantului ci de o bataie de joc care incepe sa semene tot mai mult cu munca negrilor de pe plantatiile de bumbac.


Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, vineri, la Bursa locurilor de muncă organizata in judetul Hunedoara, ca "foarte multe persoane prefera sa ramana in somaj o perioada maxima de timp decat sa accepte, nu sa caute, un loc de munca".

Un angajator prezent la Bursa declara, foarte uimit:

"Azi (vineri - n.r.) am venit pentru a angaja confecţioner textile. Am găsit câteva persoane, puţine cu experienţă, majoritatea fără. Deşi le-am spus că vârsta nu contează, nu au fost foarte hotărâte. Sunt multe posturi în oraş pe acest segment, însă oamenii vin, stau puţin şi apoi pleacă. Ei spun că din cauza salariului, dar până la urmă nu stau suficient pentru a demonstra că pot produce ceva pentru banii pe care îi iau", a spus reprezentantul unei firme de confecţii din Hunedoara."

Observati mentalitatea romaneasca? Dragi angajatori de sclavi, doresc sa va instiintez ceva: TOTUL PLEACA DE LA SALARIU! Nu are nimeni ce sa demonstreze pentru un salariu de doi lei pe care-l oferiti voi!
In paranteza fie spus chiar cunosc pe cineva care a lucrat ani buni pe postul "confectioner textile". Se munceste destul de mult - o asemenea munca ar trebui platita cu un salariu bun, nu cu 8-10 milioane.

Totul pleaca de la salariul minim care nu mai motiveaza pe nimeni. Acest salariu minim a fost mentinut special la un nivel scazut pentru a putea face corporatiile munti de bani. O bataie de joc fata de salariatii romani! Cat va mai putea fi tinut acest salariu minim la un nivel atat de scazut? Pana se va alege chiar praful! Consumul e la pamant, firmele se inchid, somajul este omniprezent, oamenii pleaca din tara iar cei care mai raman prefera sa stea pe un ajutor de somaj atat cat mai pot decat sa munceasca pe un salariu minim, de mizerie.

Nu e nimic foarte complicat - incetul cu incetul, oamenii incep sa constientizeze faptul ca, in Romania, munca incepe sa nu mai aiba valoare.

foto

Postări populare de pe acest blog

Am fost la Kusadasi

Timp de vreo zece zile am vizitat statiunea turceasca Kusadasi. Sincer sa fiu as fi preferat sa plec tot in Grecia insa nevasta-mea tinea sa vada si Turcia. Prin tehnici specifice m-a convins asa ca am luat-o catre Turcia. Unde ai putea sa te duci ca roman, vara, in Turcia? La Kusadasi, bineinteles! Am cerut sa nu fie agitatie prea mare sau prea mult zgomot in zona iar plaja sa fie mare si nu foarte aglomerata asa ca am fost indrumati spre zona Kustur.

Cel mai mare avion din lume - Antonov 225

Antonov 225 sau An-225 Mriya (Mriya=vis) este cel mai mare avion de transport marfa existent. A fost construit de sovietici in Ucraina, tara in care se afla biroul de design Antonov. NATO a denumit avionul Cossack.

Recuperarea fisierelor sterse

Este posibil ca un fisier sters (inclusiv din Recycle Bin) sa fie recuperat? Da, in anumite cazuri este posibil!

Cand stergeti un fisier acesta nu dispare de pe harddisc. Sistemul de operare doar marcheaza spatiul ocupat de acesta ca fiind liber la scriere.

Regionalizarea Romaniei, Agenda 21 si Noua Ordine Mondiala

Multi se intreaba care este adevaratul scop al regionalizarii, masura globalista impusa de Bruxelles si promovata de o mare parte dintre politicienii globalisti romani.

Contract Wars - joc online multiplayer FPS

In ultimul timp am tot jucat Contract Wars, un MMOFPS (shooter multiplayer) free, foarte reusit; un joc stabil, complex, cu o grafica surprinzator de reusita.
Jocul poate fi jucat in cinci moduri: Deathmatch, Team Elimination, Team Designation, Tactical Conquest si Hardcore.
Jocul este destul de complex asa ca, momentan, voi face o prezentare succinta axandu-ma pe modul de joc Team Elimination.

Iordanul curge invers de Boboteaza (video)

Dupa cum se stie, la 6 ianuarie, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Putini cunosc faptul ca, in aceasta zi, Iordanul, raul in care a fost botezat Mantuitorul, isi schimba sensul curgerii.
Aceasta este doar una dintre minunile divine la care ni se permite sa fim martori.

Film crestin - Imparatul David (subtitrat)

In preajma Craciunului, un film crestin, subtitrat in romana. Vizionare placuta.

Toshiba Satellite - dezactivare Boot Speed Fast in BIOS

Un numar mare de modele de laptop-uri Toshiba Satellite au optiunea Boot Speed in meniul din BIOS.