30 iulie 2013

Ministrul muncii nu intelege de ce oamenii prefera sa stea in somaj decat sa se mai angajeze

In Romania salariul a devenit atat de mic incat nu prea mai merita sa muncesti. Ma refer la salarii de 7-8 milioane, adica la cele 7-8 hartii cu care nu prea mai ai ce face.

In ultimii ani puterea de cumparare a romanilor a scazut dramatic. Pretul utilitatilor creste continuu, fara nicio noima, doar dupa bunul plac al unor baieti. Incepem sa depasim preturile utilitatilor din Germania, Franta, Italia si tot nu ne oprim. Si de ce ne-am opri? In fond, de ce sa nu avem cele mai mari preturi de pe Terra daca tot se poate.

Pretul carburantilor a tot crescut ajungand la o medie de 60RON/ litru, adica la un pret foarte mare pentru cei mai multi dintre salariatii romani.

Bun! In timp ce preturile tot cresc bezmetic, fara nicio logica, amaratul de salariu minim devine tot mai mic. Incepem sa nu mai vorbim, practic, de un salariu in adevaratul sens al cuvantului ci de o bataie de joc care incepe sa semene tot mai mult cu munca negrilor de pe plantatiile de bumbac.


Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, vineri, la Bursa locurilor de muncă organizata in judetul Hunedoara, ca "foarte multe persoane prefera sa ramana in somaj o perioada maxima de timp decat sa accepte, nu sa caute, un loc de munca".

Un angajator prezent la Bursa declara, foarte uimit:

"Azi (vineri - n.r.) am venit pentru a angaja confecţioner textile. Am găsit câteva persoane, puţine cu experienţă, majoritatea fără. Deşi le-am spus că vârsta nu contează, nu au fost foarte hotărâte. Sunt multe posturi în oraş pe acest segment, însă oamenii vin, stau puţin şi apoi pleacă. Ei spun că din cauza salariului, dar până la urmă nu stau suficient pentru a demonstra că pot produce ceva pentru banii pe care îi iau", a spus reprezentantul unei firme de confecţii din Hunedoara."

Observati mentalitatea romaneasca? Dragi angajatori de sclavi, doresc sa va instiintez ceva: TOTUL PLEACA DE LA SALARIU! Nu are nimeni ce sa demonstreze pentru un salariu de doi lei pe care-l oferiti voi!
In paranteza fie spus chiar cunosc pe cineva care a lucrat ani buni pe postul "confectioner textile". Se munceste destul de mult - o asemenea munca ar trebui platita cu un salariu bun, nu cu 8-10 milioane.

Totul pleaca de la salariul minim care nu mai motiveaza pe nimeni. Acest salariu minim a fost mentinut special la un nivel scazut pentru a putea face corporatiile munti de bani. O bataie de joc fata de salariatii romani! Cat va mai putea fi tinut acest salariu minim la un nivel atat de scazut? Pana se va alege chiar praful! Consumul e la pamant, firmele se inchid, somajul este omniprezent, oamenii pleaca din tara iar cei care mai raman prefera sa stea pe un ajutor de somaj atat cat mai pot decat sa munceasca pe un salariu minim, de mizerie.

Nu e nimic foarte complicat - incetul cu incetul, oamenii incep sa constientizeze faptul ca, in Romania, munca incepe sa nu mai aiba valoare.

fotoSubscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)