01 august 2013

Cele mai tari manele - peste 10 milioane de vizualizari pe Youtube

Verificam cateva postari mai vechi de pe blog cand am dat peste postarea in care era prezentata piesa lui FLORIN SALAM: SAINT TROPEZ. M-am uitat la numarul vizualizarilor de pe Youtube: peste 12 milioane. Wow ...

Am ramas uimit de numarul mare al vizualizarilor asa ca am decis sa scanez putin conturile cantaretilor de manele. Am sesizat ca manelele inregistreaza destul de frecvent milioane de vizualizari pe Youtube.

Acum a devenit clar faptul ca o foarte mare parte a populatiei asculta manele, cifrele sunt elocvente. Ce este uimitor la manele este faptul, ca in ciuda puternicului sabotaj mass media, acestea au continuat sa se dezvolte destul de puternic prin intermediul site-urilor de download, site-urilor tip torrent, canalelor tv dedicate, radiourilor online si a retelelor video/sociale. Se pare ca nici cele cateva campanii antimanele (cam ridicole si rasiste) n-au prea avut nicio eficienta. Aceasta ineficienta poate fi explicata destul de usor: lipsa unor argumente serioase, convingatoare.

In cativa ani genul acesta de muzica s-a dezvoltat din ce in ce mai mult, ajungand sa fie cantat din estul Europei pana in sudul Greciei si Turcia. Manelistii romani sunt chemati frecvent sa sustina spectacole in discoteci din Occident.

Mai jos am postat numai patru dintre manelele care au depasit 10 milioane de vizualizari. Numarul dislike-urilor pe respectivele clipuri video este destul de mic, aproximativ 10%.

Pe primul loc se situeaza MR JUVE cu piesa MISCA MISCA DIN BURIC - peste 15 milioane vizualizari (19 octombrie 2012). O piesa antrenanta in care miscarile de twerk ale fetelor te fac sa apesi fara regrete butonul Like. :)A doua piesa este cea cantata de FLORIN SALAM: SAINT TROPEZ care a inregistrat peste 12 milioane de vizualizari (1 februarie 2013). Pozitionarea nu este foarte surprinzatoare deoarece piesele lui Florin Salam ajung destul de repede hituri. In clip apare si Alexandra Chivu pe care am fotografiat-o in 2009 la un tuning show.Pe locul trei se situeaza piesa CE BINE NE STA IMPREUNA interpretata de CLAUDIA SI FLORIN SALAM (28 mai 2011). O piesa mai veche, usoara, de dragoste.Ultima piesa selectata este CLAUDIA ASU si TICY - ZALELE (4 iulie 2012). O piesa de vara, tinereasca care a ajuns destul de cunoscuta si in Italia.In ultimii ani maneaua s-a slefuit si s-a diversificat ajungand sa aiba chiar si subgenuri muzicale: rap, hip-hop, disco, pop, tehno ... Tinerii sunt cei care au sustinut puternic acest gen muzical - nu este de mirare din moment ce manelele inseamna dans, petrecere, distractie.Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)