12 octombrie 2013

Anvelopele de iarna sunt obligatorii aproape tot anul

Din pacate titlul nu este gresit - inca o lege stupida, facuta cu picioarele.

anvelope iarna

Cei mai multi dintre noi credeam ca anvelopele de iarna sunt obligatorii numai ... iarna, nu? Din acest articol reiese faptul ca ne-am inselat: anvelopele de iarna sunt obligatorii oricand daca circulam pe drumuri inzapezite. Aceasta poate inseamna ca ne mai putem echipa masinile cu anvelope de vara numai vara caci in Ro ninsoare poate fi si primavara si toamna. In aceste conditii n-ar fi mai bine sa renuntam definitiv la cauciucurile de vara? La ce sa ne mai chinuim atat cu schimbatul anvelopelor pentru numai trei luni pe an?
O alternativa ar fi sa circulam intotdeauna cu o remorca in care sa depozitam anvelopele de iarna si lanturile:). Sa nu radem prea tare caci cine stie ce idei nastrusnice le mai vin acestor "vizionari".

In majoritatea tarilor europene este stabilita clar perioada in care autoturismul trebuie echipat cu anvelope de iarna. Este adevarat ca nu putem compara legislatia europeana care are logica si este clara cu cea romaneasca care este varza.Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)