02 decembrie 2013

Ploiesti - dezastrul din zona Halelor Centrale

Locuiesc in centrul Ploiestiului, pana la Halele Centrale fac doua minute.

Asta-vara, cand m-am intors de la mare, m-am trezit cu o cutie de tabla prinsa de casa, chiar la intrare. Era o cutie montata de o firma Coni, ceva legat de gaze. Nu ne-a intrebat nimeni nimic inainte, daca dorim sa ne "decoram" fatada casei cu vreo cutie sau nu.

Partea extrem de deranjanta este legata de faptul ca respectiva cutie a fost prinsa dandu-se niste gauri chiar in fatada casei. Ma intreb: de cand poate veni o firma de pe strada sa-mi dea gauri in fatada casei fara sa ma intrebe daca sunt de acord cu acest lucru? Ne-am intors cumva in comunism si eu habar n-am? E vorba de aceeasi firma Coni. Apoi ar mai fi o intrebare: daca doresc sa-mi renovez fatada o chem pe Coni sa-si dea joc cutia?

Maine-poimane cine stie ce idei le mai vin celor de la apa, energie, gaze? Mai incet baieti cu inovatiile ca fatada casei este proprietate privata, nu apartine primariei. Daca imi iau si eu bormasina si ma apuc sa va gauresc fatadele firmelor?

Pentru a monta cutia aia de doi lei (care constituie si un pericol), firma respectiva ne-a chinuit toata vara cu tot felul de lucrari - tractoare (lucrau si noaptea), santuri, zgomot, aglomeratie, praf. La un moment dat centrul orasului arata ca dupa razboi, se circula pe o singura banda, soferii incercand sa ocoleasca tractoarele, gropile, santurile, lucratorii. Un dezastru la peste 40 de grade.

Ce a ramas dupa ce s-a terminat tot acest balamuc general? Ce vedeti in fotografiile de mai jos, adica o mare bataie de joc chiar in centrul orasului.

Ploiesti


Ploiesti


Ploiesti


Ploiesti


Ploiesti


Ploiesti


Ploiesti


Ploiesti


Ploiesti


Ploiesti


Tot ce ati vazut este fotografiat chiar in centrul Ploiestiului, in zona Halelor Centrale.


View Larger Map

Nu este o zona abandonata sau bombardata din Irak sau Palestina ci o alta zona supusa unor alte sute, mii de lucrari din orasul Ploiesti. Pe strazile adiacente "reparatiile" s-au executat perpendicular pe sosea asa ca acum masinile soferilor sunt supuse unor teste serioase de anduranta. Cred ca nu mai este nevoie sa amintesc si de zgaltaitul organelor interne ale soferilor.

Asa arata astazi o parte importanta din zona centrala a acestui oras. Incet-incet, strazile orasului vor redeveni ceea ce au fost candva, adica ulite.
Stiati ca Ploiestiul este cunoscut drept Orasul Aurului Negru, orasul in care se fac munti de bani? La cati bani se ruleaza aici Ploiestiul ar fi putut deveni centru turistic, ar fi trebuit sa arate fantastic. Atunci de ce arata orasul asta in acest hal?

Avem un centru anost, gri. Primaria, blocurile Mercur si Unirea si cele vizavi de Palatul Culturii sunt constructii comuniste, de care nu vom mai scapa, din pacate, decat in urma unui cutremur dezastruos sau a unui razboi nuclear/atomic/spatial.
Daca tot vorbim de hidoseniile din centrul Ploiestiului sa nu uitam si de fantana comunista din centru care este ca bomboana de pe coliva. La cat de urata, uzata si nespalata este s-ar putea chiar sa aduca si ghinion orasului. Ati observat ca este nemuritoare? Nu mai lasati copii langa ea - poate fi o poarta a raului.

Era sa uit ... nu-i asa ca va place cum arata Hotelul Prahova dupa renovare? Nu-i cu totul altceva? O frumusete de hotel! Si fantana din fata hotelului construita in perioada sovietica? Frumoasa si aceea. Acea ruina hidoasa merita o postare speciala.

Nu-mi pot da seama pana unde va decadea acest oras. Pana unde se va ajunge? De ani buni vad numai nesimtire si indolenta din partea celor care conduc "cetatea" lui Caragiale. Probabil ca n-a ajuns faptul ca necioplitii de comunisti au distrus toate cladirile frumoase ale Ploiestiului - cineva simte nevoia sa le continue "lucrarea".

Nu-mi mai fac iluzii in legatura cu vreo schimbare in bine in Ploiesti. La Ploiesti functioneaza perfect zicala "Cainii latra, caravana trece!".

Coni, in primavara imi renovez fatada. Ne auzim :).

Palatul Culturii din Ploiesti

Niciun comentariu:Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)