04 februarie 2014

GTA 5 pentru PC?

Sute de mii de gameri asteapta versiunea GTA 5 pentru PC. De ce intarzie atat de mult aceasta versiune si cand va aparea?


Cand spun sute de mii de gameri ma refer la numarul semnaturilor existente pe petitia online Release GTA V on PC  - momentan s-au strans peste 650.000 de semnaturi.
Ciudat, insa exista si o contra-petitie, a copiilor cu console care nu doresc versiunea GTA 5 pentru PC??

Stiati ca in gaming PC-urile sunt superioare consolelor?

Trebuie reamintit faptul ca intotdeauna Rockstar (creatorul seriei GTA) a oferit cu intarziere versiunile pentru PC: versiunea pentru PC a jocului GTA 4 a intarziat opt luni iar cea pentru GTA San Andreas un an. Daca luam in calcul intarzierile precedente nu ar exista prea multe motive de ingrijorare. Da, insa posesorii de PC-uri nu mai au rabdare, GTA fiind un joc foarte popular, asteptat de multi.

GTA 5

Producatorii jocurilor video se plang de faptul ca versiunile pentru PC sunt piratate pe scara mare.
O data cu GTA 5 Rockstar a reusit sa creeze cel mai scump joc video asa ca temerile legate de piraterie ar putea fi cauza amanarii lansarii versiunii pentru PC.

Exista piraterie insa pot exista si intelegeri intre Rockstar si producatorii consolelor (Sony/PS3, Microsoft/Xbox 360).

Chris R. Silva, director de marketing la Intel declara intr-un interviu pentru pcgamer:
“... Cel putin cu Grand Theft Auto nu cred ca va fi numai pentru console prea mult timp. Dar asta se intampla atunci cand ai o lansare absolut noua cu doua companii care au o gramada de bani ..."

“Cineva a platit o gramada de bani pentru a fi sigur ca titlul va fi exclusiv."
Sony si Microsoft au platit pentru ca GTA 5 sa nu fie disponibil si pentru PC?

Piata computerelor este enorma si foarte dinamica; numarul computerelor este greu de stabilit deoarece exista foarte multi useri care isi construiesc singuri unitatile.

Producatorii consolelor doresc ca gamerii sa joace intr-un univers controlat, dependent de firma producatoare iar producatorilor de jocuri le convine acest univers. Cu PC-urile controlul este in mana userilor care prefera (marea lor majoritate) sa descarce jocurile free de pe site-urile de torrent. Exista un razboi care dureaza de cativa ani, razboi in care posesorii de PC-uri sunt perceputi de catre producatorii jocurilor ca fiind pirati, adica bad guys.

Chiar si asa, piata PC-urilor nu poate fi ignorata din cauza numarului enorm al acestora. Jocurile pentru PC genereaza anual zeci de miliarde de dolari.

GTA 5

In ciuda tuturor (posibilelor) aranjamente sau temeri cei de la Rockstar nu isi mai pot permite sa ignore piata PC-urilor prea mult timp. Exista deja zvonuri despre aparitia versiunii pentru PC a jocului GTA 5, unul dintre acestea vorbind despre 13 iunie 2014

Deci, s-ar putea ca in curand posesorii de PC-uri sa se poata bucura de GTA 5; inca putina rabdare.

Niciun comentariu:Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)