14 decembrie 2014

Vedetele de carton din industria muzicala

Sunteti fani ai vreunor cantareti romani sau straini? Sunteti siguri ca vedetele pe care le adulati chiar stiu sa si cante? Multi veti fi foarte dezamagiti afland crudul adevar.

Industria muzicala lanseaza artisti pe banda rulanta. In cele mai multe dintre cazuri artistii respectivi sunt cantareti absolut mediocri. Vorbim despre un mare fake, despre o industrie care se bazeaza intr-o masura foarte mare pe tehnologie si electronica. Vocile sunt modificate, ajustate, asftel incat sa sune curat, corect, placut.

In Romania putine vedete canta cu adevarat bine. Din pacate, insa, nici in industria muzicala internationala lucrurile nu stau mai bine. Industria muzicala se bazeaza astazi, intr-o mare masura, pe softuri specifice gen Autotune sau Melodyne.
Aceste tipuri de aplicatii permit oricarei mediocritati cu resurse financiare sa se lanseze astazi in muzica. Asa se explica aparitia, peste noapte, a multor "vedete".
Reteta de succes in lumea muzicala de astazi: "cantareata" tanara cu forme + dansatoare super in fundal + sponsor. Reteta garantata!

In clipurile de mai jos puteti vedea cat de usor sunt manipulate vocile astfel incat acestea sa se auda placut.
Inainte de a deveni fanul vreunei vedete muzicale verificati daca aceasta are si concerte live. Daca nu are atunci exista o mare posibilitate ca vedeta respectiva sa fie una de carton, "lucrata" pe mixere si computere.
Niciun comentariu:Subscrieti la blogul Kraftwin (introduceti adresa email in caseta)